Mai multe ştiri online:

Încep controalele pe litoral. Iată unde poți suna dacă ai avut probleme cu mâncarea

Ştire online publicată Miercuri, 27 Iunie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Începând de luni, 25 iunie, și până pe 2 septembrie, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor iau la rând stațiunile de pe litoral și verifică modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare. 


Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat Comandamentul Sezon Estival 2018, activitatea fiind realizată de 60 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranța Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, atât din cadrul DSVSA Constanța, cât și delegați ai altor DSVSA județene, organizați în serii de câte două săptămâni. 


Inspectorii ANSVSA vor acționa în șapte zone de interes turistic, în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia - Vama Veche. 


Sunt vizate cantinele taberelor școlare, depozitele alimentare, unitățile de tip supermarket și hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie și patiserie, beach-barurile, restaurantele și alte unități de alimentație publică, în care se prepară și se servesc alimente. 


„Activitatea de supraveghere și control va fi sprijinită și de un autolaborator, dotat cu echipamente specializate pentru efectuarea unor teste rapide. De asemenea, pentru eficientizarea activităților de control, inspectorii ANSVSA vor participa și la acțiuni comune cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu responsabilități în domeniu. Inspectorii și autolaboratorul își vor desfășura activitatea conform unui program prestabilit, dar vor prelua și vor verifica și sesizările primite din partea cetățenilor”, explică președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu. 


Sesizări și informații importante 


În acest sens, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau de unde se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. 


Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.


Totodată, DSVSA Constanța pune la dispoziția turiștilor, pe site-ul instituției, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi informații utile, recomandări, dar și numerele de telefon unde cetățenii pot contacta inspectorii ANSVSA care activează în cadrul acestui Comandament. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7272 secunde