Incendiul de la Medgidia: 18 familii au rămas pe drumuri. Cum puteți ajuta

1726
3
Incendiul de la Medgidia: 18 familii  au rămas pe drumuri. Cum puteți ajuta - campaniemedgidia1-1518361375.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii orașului Medgidia nu au rămas indiferenți la durerea, chinul și neajunsurile prin care trec cele 18 familii care și-au pierdut casele în incendiul petrecut la sfârșitul săptămânii trecute.

Un cetățean cu suflet a decis chiar să pună la dispoziția celor interesați să-și ajute semenii un spațiu comercial, situat pe strada Tudor Vladimirescu nr. 13, loc unde oricine poate aduce ajutoare pentru aceste persoane.

"Cine vrea să ajute, poate veni aici. Bieții oameni au nevoie de foarte multe lucruri: haine, alimente, etc. Am discutat cu mai multe persoane și avem chiar promisiuni pentru mobilă. Oricum, sperăm ca, într-o lună, două, să le poată fi chiar reconstruite locuințele, pentru că acum este un adevărat chin pentru ei. În prezent, mulți dintre ei locuiesc la rude, dar le este foarte greu, pentru că toți au și copii", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gabriel Dumitrescu, inițiatorul acestei campanii de întrajutorare.

Reamintim că vineri, 9 februarie, în jurul orei 6.00, un incendiu puternic a avut loc la Baraca H2 situată pe strada Poporului nr.1, din municipiul Medgidia. La fața locului s-au deplasat opt autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentelor de Pompieri Medgidia, Cernavodă, Palas și Constanța, ale ISU Dobrogea. Aici, 40 de pompieri au intervenit la fața locului, lichidând incendiul în aproximativ șapte ore. De asemenea, la eveniment au mai fost prezente două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Locale și Poliției Naționale.

Din nefericire, cele 11 gospodării în care locuiau 18 familii (43 de persoane) au fost complet distruse. Dintre acestea, trei imobile sunt în proprietatea administrației publice locale, restul de opt fiind proprietate personală.

Potrivit reprezentanților ISU "Dobrogea", incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum neprotejat termic. Pentru limitarea pagubelor produse în urma acestui nefericit incident, Primăria Municipiului Medgidia a dispus cazarea temporară a trei familii, în două garsoniere și un apartament, restul familiilor nesolicitând ajutor din partea autorității locale.

Cine dorește să-i ajute pe cei rămași fără locuințe o pot face mergând la spațiul comercial situat pe strada Tudor Vladimirescu nr. 13, din Medgidia. 

Comentează știrea

Man
12 februarie 2018
Ii putem ajuta prin... munca !

Angajatorii sa le faca oferte de munca , asta-i ajutorul corect ! Sa terminam cu pomenile !

Numarul 4
12 februarie 2018
Gunoaie de ciori

Familiile de tigani ce sunt responsabile de multe infractiuni din Medgidia si localitatile apropiate, asta ati uitat sa scrieti, mahalaua Medgidiei, curve/pesti/hoti + cersetori si voi vreti sa ii ajutati...sunteti bolnavi ! Pot sa ajut cu 30L benzina si o bricheta daca vreti, prietenii stiu de ce !

Joe
13 februarie 2018
Interes public

Mahalaua Medgidiei este la " casa alba " si pe viilor .nu la cimentu la baraci ☺ . Acolo erau oameni care munceau . Nu a cersit nimeni daca va intereseaza . Asa ca nu va mai dati voi destepti sau destepte ca nu sunteti . 😘

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8913 secunde