Încălțămintea, în atenția Protecției Consumatorilor

2632
În urma unei acțiuni tematice de control la un magazin de încălțăminte, comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Constanța au amendat societatea SC Conix Serv SRL pentru că afișa promoții fără să respecte legea.
Dacă la intrarea în unitate era un afiș cu reducere de 15% la încălțăminte, la interior, pe un stand era trecut un alt procent, de 30%. "Când este vorba de reducere, de promoție, trebuie trecut prețul nou și prețul vechi, trebuie precizat clar în ce sistem se face reducerea. Pentru că nu a respectat această prevedere, vom sancționa agentul economic cu amendă cuprinsă între 1.000 și 10.000 lei", a declarat comisarul Rodica Mocanu.
Chirața Garofil, patronul firmei, ne-a spus că a făcut o reducere la produsele care nu s-au vândut. "Nu am probleme de calitate, toată marfa este românească, din piele. Sunt ghimpe pentru unii, pentru că am prețurile mai mici ca ei, de aceea mi-au trimis OPC-ul", crede patronul.
O altă problemă pe care au descoperit-o comisarii în urma controlului s-a referit la faptul că pictograma nu era pusă la loc vizibil. Pictograma este acel abțibild, compus din două sau trei imagini: prima imagine din stânga sus indică forma pantofului pentru partea din față, a doua căptușeala de interior și branț și a treia talpa. În partea dreaptă apare imaginea cu materialul din care este confecționată fiecare componentă în parte: piele, material textil sau combinație între piele și înlocuitor. Simbolul pentru piele este o bucată de material cu margini ondulate. Simbolul pentru piele artificială sau materiale sintetice este un romb și cel pentru material textil un pătrat în pătrățele.
Patronul Conix Serv a declarat că, deși a avut multe controale de când este în domeniu, niciodată nu a fost sancționat contravențional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6508 secunde