Încă un regulament făcut pe genunchi? Condiţiile de acces în Peninsulă, contestate în instanţă

3404
1

Articole de la același autor

Regulamentul de acces în Peninsulă ar putea fi suspendat şi chiar revocat. Trei firme, cu mai multe puncte de lucru de alimentaţie publică în zonă, cer în instanţă suspendarea aplicării noului regulament, ce ar trebui pus în aplicare de la 1 noiembrie. Alte zeci de persoane fizice şi societăţi comerciale pregătesc acţiuni asemănătoare.

Pe rolul secției de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, pe 26 octombrie, dosarul prin care trei companii, reprezentate de acelaşi avocat, solicită suspendarea executării actului administrativ Hotărâre Consiliu Local nr. 294/31.08.2021, prin care a fost aprobat Regulamentul de acces în Peninsulă. Potrivit portal.just.ro, acţiunea este depusă de SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express şi SC Viperoom Pub SRL, reprezentate de avocat Mirela Doicescu. Pârât este Consiliul Local al municipiului Constanţa, prin primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

„Am formulat o plângere prealabilă, adresată Consiliului Local Constanţa, prin care am solicitat revocarea sau modificarea Regulamentului de acces în Peninsulă. Cum nu ni s-a răspuns favorabil, am introdus acţiune pe art. 14 din Legea Contenciosului Administrativ, pentru suspendarea punerii în aplicare a regulamentului. Aşteptăm 30 de zile şi apoi vom cere revocarea. Între timp, numeroşi agenţi economici care îşi desfăşoară activitea în zonă se pregătesc pentru a formula plângeri asemănătoare. Aceştia consideră că aplicarea regulamentului afectează grav mediul economic, periclitând activitatea economică. În primul rând, intervalul pentru aprovizionare, între orele 24.00 şi 06.00 dimineaţa, este imposibil de respectat. Există deja furnizori care au dat în scris că nu asigură aprovizionare între aceste ore. Iar, dacă aprovizionarea se face cu angajaţii proprii ai agentului economic, magazinele sunt închise în intervalul respectiv şi ce fac cu toate alimentele cumpărate, le ţin în maşini până la ora 6 dimineaţă sau până la 12 noaptea?”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, avocata Mirela Doicescu.


Potrivit acesteia, mai multe persoane fizice vor depune, săptămâna următoare, alte acţiuni în instanţă pentru suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă. „Este vorba despre familii care sunt afectate direct de unele prevederi ale regulamentului respectiv. Principalul motiv este acela că nu vor primi permis de acces în zonă decât pentru o singură maşină de familie. Li s-a recomandat să-şi lase maşinile în parcarea de la Poarta 1, însă este foarte departe, unii au copii mici, merg la diferite activităţi, merg la servicii diferite, se consideră prejudiciaţi de o asemenea regulă”, a mai spus avocata Mirela Doicescu.

Se repetă istoria?

Reamintim că Regulamentul de acces în zona peninsulară a fost aprobat pe data de 31 august 2021. Acesta prevede acordarea de permise de acces pentru rezidenţi persoane fizice, persoane juridice, instituţii publice, organizatori de evenimente, furnizori de servicii sau produse sau cazuri excepţionale. Sunt admise autovehiculele cu greutatea maximă de 3.500 kg, însă, riveranii persoane fizice vor primi permis pentru maşini de maximum 3.000 kg. Este păstrată reglementarea pentru limita de viteză de 30 km pe oră. Acesta este cel de-al doilea regulament pe care îl are Peninsula, după cel realizat în 2019 şi anulat definitiv de Curtea de Apel Constanţa, în ianuarie 2021.



Comentează știrea

Bibi
28 octombrie 2021
"Comoditate"

Pe timpul lui Ceausescu se putea face aprovizionarea pana la 6 dimineata si nu mai facea nimeni scandal. Acuma' ne-am boierit: nu conteaza ca se blocheaza strazile, nu conteaza ca o sa se amestece turistii-pietoni cu masinile de aprovizionare: numai sa ne fie noua bine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5051 secunde