Încă două săptămâni de carantină la Constanţa. Controale intensificate în tot oraşul

3904

Articole de la același autor

Direcţia de Sănătate Publică a propus menţinerea măsurii de carantină zonală pentru municipiul Constanţa şi oraşul Ovidiu. În urma analizei de risc, trimise către Institutul Naţional de Sănătate Publică, vor ieşi din carantină, astăzi, doar localităţile Lumina, Mihail Kogălniceanu şi Valu lui Traian, şi sâmbătă, Năvodari.

Municipiul Constanţa se află în carantină începând cu data de 20 noiembrie. În prezent, rata de infectare este pe un trend descrescător, dar se menţine la o cotă ridicată. Ţinând cont de acest aspect, în cursul zilei de ieri, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a luat decizia ca măsurile aplicate de către forţele de ordine şi celelalte instituţii abilitate de control să fie intensificate pe toate liniile, atât în ceea ce priveşte verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi al verificării operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse.



Astfel, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa vor acţiona permanent, în filtre rutiere, la intrările şi ieşirile din municipiul Constanţa. Forţele de ordine vor verifica documentele justificative, precum şi oportunitatea deplasării.
De asemenea, poliţiştii, jandarmii şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, vor verifica centrele comerciale, market-urile, precum şi agenţii economici mici şi mijlocii pentru verificarea respectării normelor sanitare şi de distanţare socială.

Verificări în pieţe, târguri, săli de sport şi saloane



În plus, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, în colaborare cu reprezentanţi ai DSP Constanţa şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor acţiona în restaurante, cluburi, terase, baruri, cafenele, pieţe agroalimentare, târguri, oboare, săli de fitness, saloane de înfrumuseţare, pentru verificarea respectării funcţionării în conformitate cu normele emise în contextul stării de alertă.


Totodată, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali vor avea în atenţie mijloacele de transport în comun, precum şi staţiile de cale ferată, pentru controlul documentelor justificative şi verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară.


„Facem apel la responsabilitatea cetăţenilor, pentru ca aceştia să conştientizeze riscurile la care se expun atât ei înşişi, cât şi pe cei dragi, dacă nu respectă normele legale. Reamintim faptul că nerespectarea prevederilor în vigoare atrage sancţiuni contravenţionale”, subliniază prefectul judeţului Constanţa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5566 secunde