În sfârșit! Începe strângerea maidanezilor de pe străzi. Cum puteți chema hingherii

4387
În sfârșit! Începe strângerea maidanezilor de pe străzi. Cum puteți chema hingherii - fotofondecarisajcaini-1555343115.jpg

Articole de la același autor

De mai bine de un an și jumătate, maidanezii s-au făcut stăpâni pe orașul Constanța. Fac legea în cartiere, ne fugăresc

prin parcuri, ne pândesc pe aleile întunecoase și ne lasă "noroace" pe toate trotuarele. Autoritățile locale promit însă că, în curând, nu îi vom mai vedea pe nicăieri.

De ieri, a început capturarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța. Serviciul de ecarisaj este asigurat de Primăria Constanța, care a reamenajat și renovat adăpostul de pe strada Vârful cu Dor, a cumpărat mașini noi pentru hingheri și a angajat medici și tehnicieni veterinari. Animalele capturate vor fi ținute în adăpost, deparazitate și vaccinate, iar constănțenii sunt invitați să le adopte, dar numai cu condiția de a nu le da din nou drumul pe stradă.

"În prezent, Serviciul de ecarisaj este dotat cu patru mașini, iar, până la sfârșitul săptămânii, vor mai sosi încă două autovehicule. Personalul este format din doi medici veterinari, un registrator medical, un tehnician veterinar și patru angajați instruiți pentru capturarea câinilor fără stăpân. Fiecare mașină de capturare este inscripționată corespunzător și deservită de personal specializat, medic veterinar și tehnician veterinar", au declarat, pentru "Cuget Liber", reprezentanții Primăriei Constanța.

Potrivit acestora, la adăpostul de pe strada Vârful cu Dor se află, de asemenea, doi medici veterinari și un tehnician veterinar.

"Adăpostul pentru animale abandonate a fost complet renovat, oferă condiții decente de cazare pentru animale și respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. În incinta acestuia se află și un cabinet medical dotat cu aparatură performantă", au mai adăugat cei de la Primăria Constanța.

Unde puteți face sesizări

Așadar, echipele care vor aduna câinii fără stăpân de pe străzi vor patrula atât prin cartiere, cât și prin parcuri, dar se vor deplasa și în zonele indicate de cetățeni. Dacă doriți să faceți o sesizare și să solicitați intervenția Serviciului de ecarisaj o puteți face fie la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241/484.205, sau direct la Adăpostul de pe strada Vârfu cu Dor, la numărul de telefon 0733/045.213.

Câinii capturați și înregistrați în evidențele adăpostului vor putea fi revendicați și adoptați gratuit. Încredințarea câinilor se va face, însă, numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare.

"Ne-au sesizat locuitori din cartierul Poarta 6 că au identificat mașini care aduc câini pe raza municipiului Constanța. Poliția locală, împreună cu Poliția națională și cu Jandarmeria, cu toții vor lucra pentru identificarea celor care ne aduc nouă câini, din dorința de a-și rezolva problema la ei acasă. Este pentru prima dată când noi avem serviciul propriu. Tocmai de aceea eu nu mă aștept, și trebuie să fiu onest în relația cu constănțenii, să avem un randament ridicat de la început. Mai ales că faptul care mă interesează cel mai mult este modul în care se vor face capturarea, sterilizarea, aplicarea de tratamente și păstrarea câinilor conform termenelor legale. Cu alte cuvinte, îmi doresc să fie o schimbare de abordare și de mentalitate. Noi nu suntem dușmani cu câinii fără stăpân și încercăm să îi luăm de pe domeniul public, să îi îngrijim și să îi supunem procedurilor de adopție", a declarat, la finalul lunii martie, primarul Decebal Făgădău.

Campanii de adopție și sterilizare

Acesta a anunțat că va organiza campanii de sterilizare și adopții ale animalelor fără stăpân. "Vom încuraja adopția. După ce vom face primele acțiuni, le vom dubla de apeluri din partea municipalității către iubitorii de animale, către asociațiile de profil, astfel încât să-i încurajăm să adopte câinii adunați de pe străzi. De asemenea, vom face campanii de conștientizare, de sterilizare, dar și de sancționare a celor care îi abandonează", a mai adăugat primarul Constanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4791 secunde