În sfârșit! Echipamente noi pentru Centrul de Radioterapie de la Spitalul Județean Constanța

257
În sfârșit! Echipamente noi pentru Centrul de Radioterapie de la Spitalul Județean Constanța - centruradioterapie-1510240548.jpg

Articole de la același autor

Florian Bodog, ministrul Sănătății a semnat astăzi primele contracte de achiziție pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a cinci spitale din București și din țară, printre care și Constanța.

Echipamentele vor fi achiziționate în baza Acordului de împrumut cu Banca Mondială, în cadrul căruia sunt prevăzute 38 de milioane de euro pentru achiziția de aparatură cu echipamente de radioterapie. Valoarea totală a echipamentelor achiziționate în cadrul contractelor semnate astăzi este de 11 milioane de euro.

Cele cinci spitale beneficiare sunt: Spitalul Județean Constanța, Spitalul Județean Galați, Institutul Oncologic București "prof.dr.Alexandru Trestioreanu", Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Universitar de Urgență Elias.

"Ne dorim să asigurăm accesul pacienților la aceste terapii și condiții mai bune de lucru pentru specialiștii din sănătate. În acest moment, radioterapia se face în puținele centre publice existente, iar restul pacienților merg în centre private. Serviciile sunt decontate prin contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Prin crearea unei rețele publice, vor scădea foarte mult timpii de așteptare, pentru că un pacient oncologic nu-și permite să aștepte", a declarat prof.dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0112 secunde