În sfârșit! Au început tratamentele de chemoembolizare la Spitalul Județean

366
În sfârșit! Au început tratamentele  de chemoembolizare la Spitalul Județean - fotofondauinceputtratamenteleang-1543254537.jpg

Articole de la același autor

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța. Doi dintre pacienții supuși tratamentului au fost la prima ședință de chemoembolizare. În cazul acestora s-a efectuat chemoembolizare cu microparticule pentru tratamentul hepatocarcinomului. În cazul celorlalți doi pacienți, s-a efectuat chemoembolizare cu microparticule pentru tratamentul metastazelor hepatice ale cancerului colo rectal. Aceștia sunt la a doua, respectiv a treia procedură de chemoembolizare. După fiecare tratament, pacienții sunt evaluați și, în funcție de rezultate, medicii decid mai departe care sunt indicațiile.

Cele patru tratamente, care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, au fost efectuate de către o echipă mixtă formată din medici de la Institutul Clinic Fundeni și din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, echipă coordonată de dr. Mihai Toma.

Chemoembolizarea este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și citostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. La Spitalul Județean de Urgență Constanța, realizarea chemoembolizărilor este posibilă începând din luna iunie, a.c. Atunci a fost dat în folosință angiograful de ultimă generație primit de către SCJU în cadrul proiectului European "Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri - DIPCDCI", derulat de către Academia de Științe Medicale din România.

"Momentan sunt patru pacienți care au beneficiat de chemoembolizare. Este îmbucurător că avem continuitate și că le putem oferi acestora o șansă în plus, aici, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța", a declarat dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU Constanța.

Chemoembolizările vor continua, cu sprijinul echipei medicale de la Institutul Clinic Fundeni, pe măsură ce medicii oncologi și gastroenterologi vor identifica noi cazuri pretabile pentru acest tip de tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5202 secunde