În lipsa controalelor de pe litoral, turiștii sunt la mâna comercianților

597
În lipsa controalelor de pe litoral, turiștii sunt la mâna comercianților - cc649336067d9c3eec99d6e9657c2e1a.jpg

Articole de la același autor

În plină vară, autoritățile care ar trebui să asigure buna desfășurare a sezonului estival dorm: lipsesc salvamarii și punctele de prim autor de pe plaje, Protecția Consumatorilor și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța nu au oameni suficienți pentru controale, plajele sunt neîngrijite, nisipul lasă de dorit.

OJPC Constanța așteaptă ajutoare din țară
Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Constanța nu poate funcționa cu cei 17 angajați pe care-i are, astfel încât să acopere reclamațiile și controalele de pe litoral și pe cele din județ. "Acționăm cu forțe pro-prii pentru cercetarea reclamațiilor de pe litoral, acolo unde gradul de ocupare este mai mare", ne-a explicat Claudia Ursache, inspector OJPC Constanța.
Nici până la această dată nu au fost date dispoziții privind organizarea comandamentului litoral, în prezent fiind așteptată semnarea ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. "Sunt semnale că punctele de lucru vor fi aceleași ca și anul trecut, adică în stațiunile Mamaia, Costinești și Neptun", a precizat reprezentantul Protecției Consumatorilor.
Pentru a putea rezolva toate sesizările constănțenilor și pe cele ale turiștilor, angajații Protecției Consumatorilor de la malul mării așteaptă ajutoare din țară pe perioada sezonului estival și speră să fie cel puțin 10-12 inspectori detașați, ca în anii anteriori.

ITM face controale pe litoral doar în week-end
Nici lTM-ul nu are suficienți oameni și face eforturi pentru a evita problemele. Munca la negru este în atenția instituției, cei 48 de inspectori încercând să acopere toate sectoarele.
Pe litoral, acțiunile de verificare au loc în week-end, după cum ne-a spus Florian Constantin, directorul coordonator al ITM Constanța, și s-ar putea intensifica dacă ar fi detașați inspectori din țară. Până atunci, agenții economici își fac de cap, tinerii care caută un job de vară sunt exploatați, iar numărul muncitorilor la negru crește simțitor.

Taberele își așteaptă copiii
Ceva mai roz se prezintă situația la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, în privința verificărilor legate de calitatea apei de îmbăiere și a controalelor din tabere. Mihaela Dinisov, director coordonator adjunct sănătate publică și programe în cadrul DSP, a declarat că instituția a demarat controalele pe litoral: "Am început monitorizarea calității apei de îmbăiere, precum și evaluarea taberelor. Unele tabere au primit autorizarea, altele sunt în curs de a o obține".
Miile de turiști care vin la mare nu au siguranța unor servicii de calitate. Ei sunt la mâna agenților economici, pentru că nu există un protocol de colaborare între instituții care să aibă drept prioritate îmbunătățirea serviciilor turistice pe litoralul Mării Negre. Controalele sunt sporadice, adesea doar la sesizări, deși au trecut aproape două luni de la deschiderea oficială a sezonului estival.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 11 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 3.4417 secunde