În ce domenii se anunță angajări în perioada următoare

413
1
În ce domenii se anunță angajări în perioada următoare - incedomeniiseanunta-1402416330.jpg

Articole de la același autor

Piața muncii pare să se dezmorțească. Mulți angajatori români au anunțat planuri de recrutare moderate pentru intervalul iulie - septembrie 2014. Mai mult de unul din cinci angajatori din România intenționează să-și crească numărul de angajați în următoarele trei luni, conform unui studiu trimestrial al Manpower Group privind perspectivele angajării de forță de muncă. Doar 5 la sută prevăd o scădere a numărului de angajați în intervalul iulie - septembrie 2014, în timp ce alți 69 la sută nu preconizează schimbări în dimensiunea forței de muncă. 


"Acesta este cel de-al optulea trimestru de optimism ponderat, dar constant. Încetul cu încetul, an-gajatorii au reînceput să-și crească volumul de angajări, dar încrederea lor continuă să fie mai redusă decât în anii de dinainte de criza economică. Chiar dacă angajatorii vor continua să prefere organizații agile, au apărut totuși semnale că aceștia își depășesc treptat reticența de a face angajări și au din nou în vedere nevoile pe termen lung", remarcă directorul general al Manpower Group România, Valentin Petrof. 


Cei aflați în căutarea unui loc de muncă vor avea parte de oportunități de angajare în toate cele opt regiuni ale țării și în nouă din zece sectoare de activitate. Sectorul cel mai dinamic din punct de vedere al angajărilor va fi industria prelucră-toare. Oportunitățile se vor înmulți, probabil, și în sectorul finanțe, asigurări, servicii imobiliare și servicii de afaceri. Perspectivele sunt însă limitate în sectorul energie electrică, apă, gaze, unde angajatorii anunță o previziune de angajare mai slabă decât în trimestrul al doilea. În schimb, cea mai semnificativă îmbunătățire față de trimestrul anterior se înregistrează în sectorul transport, depozitare și comunicații. 


"Încă nu putem considera creș-terea oportunităților de angajare drept o tendință, pentru că indicatorii din diferitele sectoare de activitate și zone ale țării variază prea mult pentru a contura o imagine fără echivoc. Semnele unui optimism renăscut se fac simțite, dar cei aflați în căutarea unui loc de muncă nu trebuie să se aștepte la efer-vescență, dat fiind că angajatorii se concentrează în continuare pe atragerea candidaților potriviți, nu pe angajări de volum. Aceștia sunt încă selectivi, în căutarea echi-librului corect între nevoile de dezvoltare și costuri", mai precizează Valentin Petrof. 


Comentează știrea

Relu
5 decembrie 2014
Cea mai accesibila oferta de lucru!

Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2906 secunde