În ce condiții se poate primi indemnizația de șomaj, anul acesta

518
În ce condiții se poate primi indemnizația  de șomaj, anul acesta - cuantum-1515689196.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii fără un loc de muncă trebuie să știe că și anul acesta șomajul este acordat tot în funcție de stagiul de cotizare.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, indemnizația de șomaj poate fi obținută și de către absolvenții instituțiilor de învățământ, dacă aceștia nu reușesc să se angajeze într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire. Într-o asemenea situație, nu este necesară existența unui stagiu de cotizare, iar ajutorul lunar, acordat pentru șase luni, este de 250 de lei.

Pentru dosar, solicitanții trebuie să prezinte o cerere-tip, actul de identitate (original), actele de studii și de calificare (original și copie), adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale. Nu în ultimul rând, acesta va aduce la dosar și actele eliberate de Fisc, din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri sau că realizează, din activități autorizate legal, venituri sub plafonul de 500 de lei.

În altă ordine de idei, persoanele care beneficiază de ajutorul de șomaj au și unele obligații legale, așa cum prevede Legea nr. 76/2002. Printre altele, șomerii trebuie să se prezinte lunar la AJOFM pentru a primi sprijin pentru angajare, să caute activ un loc de muncă sau să participe la serviciile de stimulare a ocupării și de formare profesională oferite gratuit de autorități.

Dacă la momentul cererii ajutorului refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională, solicitanții nu pot primi indemnizația.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Decembrie 2017
Stire din Social : Noi facilități pentru șomeri
Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4384 secunde