În ce condiții se poate intra în posesia pensiei de invaliditate

187
În ce condiții se poate intra în posesia pensiei de invaliditate - invaliditate-1540397236.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Casei de Pensii, persoanele care doresc să intre în posesia pensiei de invaliditate trebuie să depună un dosar, din care să nu lipsească următoarele acte: cerere tip pentru înscrierea la pensia de invaliditate; actele menționate la pensia pentru limită de vârstă; decizia medicală asupra capacității de muncă (original).

Pe lângă acestea, mai este nevoie de adeverința din care să rezulte data încetării plății indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă/copia ultimului certificat de concediu medical sau, după caz, adeverință din care să rezulte data încetării calității de asigurat (original). În plus, este nevoie de toate documentele necesare dovedirii accidentului de muncă sau bolii profesionale, după caz.

Pentru cei care vor să treacă de la pensia de invaliditate la cea pentru limită de vârstă, aceștia trebuie să știe că dacă pensia pentru limită de vârstă este mai mică decât pensia de invaliditate, ei pot primi în continuare pensia de invaliditate. În situația în care se trece de la pensia de invaliditate gradul I la pensia pentru limită de vârstă, indemnizația de însoțitor se păstrează indiferent de pensia pentru care se optează. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4725 secunde