În ce condiții pot fi anulate biletele de tratament

313
În ce condiții pot fi anulate biletele de tratament - bilete-1528819484.jpg

Articole de la același autor

Biletele de tratament care li se atribuie anual persoanelor vârstnice pot fi anulate cu restituirea integrală a contribuției în mai multe situații.

În primul rând, acest lucru se poate face atunci când titularul nu se poate prezenta în stațiunea înscrisă pe bilet la data începerii seriei, din motive familiale (deces etc.), juridice, calamități sau urgențe medicale atestate cu documente (ale titularului sau membrilor de familie).

Biletul mai poate fi anulat și atunci când, din motive personale, se renunță la el, cu anunțarea prealabilă a Casei Județene de Pensii cu cel puțin șapte zile calendaristice înainte de data începerii seriei înscrise în biletul de tratament. De precizat că acest lucru se poate întâmpla și dacă titularul, deși s-a prezentat în stațiune la data înscrisă pe bilet, nu a fost cazat, prezentând motivația scrisă a unității prestatoare de servicii balneare.

Solicitarea de restituire a contribuției poate fi depusă în termen de maximum 90 zile calendaristice de la data începerii seriei înscrise în biletul de tratament. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Aprilie 2018
Stire din Social : Când se achită pensiile
Pagina a fost generata in 0.4067 secunde