€ 4.6658
£ 5.3102
$ 4.0493

Mai multe ştiri online:

În ce condiții poate fi suspendată plata pensiei

Ştire online publicată Marţi, 21 Noiembrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În cazul în care un pensionar și-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care România a încheiat convenție de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare.

Suspendarea se poate produce și în situația în care pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parțiale, realizează venituri pentru care asigurarea în sistemul public de pensii este obligatorie.

Drepturile se mai suspendă și atunci când pensionarul de invaliditate sau copilul, beneficiar al pensiei de urmaș, încadrat în orice grad de invaliditate sau soțul supraviețuitor, invalid și el, nu se prezintă la revizuirea medicală obligatorie sau la convocarea Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă.

Desigur, și când soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, realizează venituri brute lunare pentru care, potrivit legii, asigurarea este obligatorie, se poate vorbi despre suspendarea pensiei.

Nu în ultimul rând, în situația copilului, beneficiar al unei pensii de urmaș, care își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani, dacă nu face dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7789 secunde