€ 4.7601
£ 5.3997
$ 4.2518

Mai multe ştiri online:

„Împreună pentru parcul nostru” / Trei instituții de învățământ vor să îngrijească de Parcul Casei de Cultură

Ştire online publicată Luni, 16 Octombrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Cele trei instituții de învățământ aflate în vecinătatea Parcului Casei de Cultură din Constanța vor organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, astăzi, un eveniment cu valoare simbolică, prin care doresc să își arate concret intenția de a se îngriji de această oază de verdeață a orașului.

Elevii și studenții de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații și Universitatea „Andrei Șaguna” se vor întâlni astăzi, în parcul de lângă școlile lor pentru a planta mai mulți pomi. Este un gest care leagă necesitatea responsabilizării tinerilor în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător și o atitudine civică pozitivă de obiectivele pe termen lung ale educației în general, conform proverbului chinezesc care spune: „Dacă te gândești la ziua care va urma - ia-ți ceva de mâncare! Dacă te gândești la anul care va urma - plantează un copac! Dacă te gândești la secolul care va urma - fă educație copiilor!”

Aceștia sunt de părere că parcurile, spații destinate jocului, odihnei, relaxării active, trebuie să reflecte grija pe care locuitorii orașului o au pentru cultivarea unui mediu curat și frumos, iar această grijă trebuie sădită timpuriu în mințile copiilor noștri. Elevi de gimnaziu, liceeni și studenți vor participa luni atât la igienizarea parcului, cât și la plantările de pomișori, așteptând ca municipalitatea să răspundă la oferta deja exprimată de cele trei instituții educaționale, de a prelua în custodie parcul, pentru a-l îngriji cu mai multă responsabilitate.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6249 secunde