€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

Impozit mai mic pe terenurile arabile, vii și livezi, la Constanța

Ştire online publicată Vineri, 24 Noiembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
 Constănțenii care au în proprietate terenuri intravilane, dar nu pentru construcții, vor plăti anul viitor impozite mai mici. Astfel, potrivit Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, deținătorii de terenuri intravilane având o altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții (arabile, vii, livezi etc.), în anul 2018, vor sesiza diminuări ale impozitului aferent, generate de modificările aduse Codului fiscal, prin Legea 196/29.09.2017.

„Impozitul sau taxa pe teren se va determina prin înmulțirea suprafeței de teren, exprimată în ha, cu suma corespunzătoare (lei/ha) stabilită anual prin hotărârea consiliului local și cu coeficientul de corecție stabilit în funcție de rangul localității, pentru municipiul Constanța coeficientul fiind 5”, explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

În perioada 2016 - 2017, impozitul/taxa pentru terenurile în cauză s-a stabilit astfel: pentru primii 400 metri pătrați din suprafața terenului, impozitul era calculat similar terenurilor cu construcții și doar pentru suprafața ce depășea cei 400 metri pătrați se calcula conform categoriei de folosință corespunzătoare, în condițiile sus-menționate. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7291 secunde