Impozit mai mare pentru proprietarii mai multor clădiri

549
Constănțenii care au în pro-prietate două sau mai multe clădiri, indiferent de destinația pe care o au acestea, plătesc impozit mai mare. Astfel, potrivit Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța impozitul este mai mare cu 65% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire și cu 300% pentru a treia și următoarele clădiri în afara celor de la adresa de domiciliu.

Totuși, impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice care dețin în proprietate mai multe clădiri, dobândite prin succesiune legală, nu se majorează. Clădirile dobândite pe această cale se iau însă în calcul la determinarea ordinii de dobândire necesară stabilirii majorării impozitului pe clădiri.

Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri situate pe teritoriul României au obligația să depună o declarație specială la compartimentele de specialitate ale autorităților administrației publice locale în raza cărora își au domiciliul, cât și la cele în raza cărora sunt situate celelalte clădiri ale acestora. Nedepunerea declarației speciale constituie contravenție și se sancționează cu amendă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1727 secunde