Impactul asupra mediului la CNE Cernavodă

236
Conducerea Centralei Nuclear-Electrica Cernavodă a anunțat că, luni, 11 octombrie, puterea electrică la borne a fost de 719,4 MWe, pentru Unitatea I și de 710,4 MWe, pentru Unitatea II. În privința impactului asupra mediului, reprezentanții centralei spun că evacuările gazoase și lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de autorități. Radioactivitatea evacuată în mediu de la centrală a fost de 0,008 microSv, urmare a emisiilor în aer și de 1,25E -04 microSv, urmare a emisiilor radioactive în apă. Nu au fost însă emisii de gaze nobile la niciuna din unități. Nivelurile de radioactivitate ale mediului se încadrează în valorile fondului natural.
Analizele efectuate au arătat că în apa freatică nu au fost detectate radioactivități artificiale, iar concentrația de tritiu a fost sub limita de detecție de 2,5 Bq/l. Nici apa potabilă nu a conținut radioactivitate artificială, tritiu sau radionuclizi gamma emițători, peste limita de detecție.
Totodată, debitul de doze gamma măsurat în Cernavodă, în cursul zilei de luni, a fost de 0,1108 microSv/h, valoare care se încadrează în valorile fondului natural din Ro-mânia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Octombrie 2010
Stire din Social : Strada Traian, ciuruită de noi cratere
Pagina a fost generata in 2.3847 secunde