Îmbulzeală mare! S-a deschis centrul comercial Cora Brătianu

Joi, 25 Iulie 2013
3109
Sute de constănțeni s-au înghesuit ieri dimineață la inaugurarea centrului comercial Cora de la Podul de la Butelii. Oamenii au numărat cu nerăbdare minutele și secundele afișate pe imensul ecran de la intrare, până la deschiderea ușilor. Ținând strâns coșurile în mâini, oamenii au pășit cu calm pe pardoseala nou-nouță a magazinului, curioși să descopere oferte și surprizele pregătite de reprezentanții supermarketului.

Acesta este cel de-al doilea magazin Cora din municipiul Constanța. Centrul comercial cuprinde, pe lângă supermarketul Cora, și alte magazine cu branduri renumite, cafenele, un cazino și un centru de colectare pet-uri, doze, deșeuri echipamente electrice și electronice.

Mall-ul Cora aduce un concept cu totul nou în Constanța, fiind declarat "clădire verde". "Clădirea a primit certificat de eficiență energetică clasa A și așteaptă cerificarea internațională BREEAM. Acoperișul are iluminatoare care asigură multă lumină naturală, clădirea este dotată cu sistem de recuperare a căldurii, corpuri de iluminat cu consum mic de energie și un sistem propriu de epurare și reutilizare a apei menajere pentru irigarea spațiilor verzi", a declarat Ana Maria Florea Harrison, responsabil PR Cora România.

Prima "clădire verde" din Constanța

Complexul comercial cu-prinde o suprafață de 50.000 mp, costul total al investiției depășind 50 de milioane de euro. Amprenta la sol este de 28.000 de metri pătrați, restul fiind spațiile verzi, străzile amenajate în zona com-plexului și parcările de pe terasa și din subteranul mall-ului.

Pentru ridicarea și întreținerea galeriei Cora de la Constanța s-au utilizat sisteme moderne de protecție a mediului. Astfel, apa de ploaie este colectată într-un rezervor și utilizată pentru udarea spa-țiilor verzi. Există separatoare de hidrocarburi și de grăsimi: apa de pe platformele circulate de automobile este drenată într-o rețea care o curăță înainte ca aceasta să fie deversată în canalizarea publică. Fațadele din zonele de intrări sunt placate cu material celulozic natural. Cablurile electrice sunt halogen free. Izolațiile tubulaturilor, lâna minerală a fațadelor și acoperișurilor sunt eco friendly. Dala subsolului este din beton mozaicat, tratat așa încât să reziste la agresiuni mari și să se poată întreține la costuri reduse. Pardoseala coridorului galeriei este din gresie compozită cu grad superior de rezistență. Există și un sistem informatic de protecție împotriva incendiilor care detectează imediat în ce zonă există fum, așa încât pompierii să intervină direct acolo.

Parcare pe terasa mall-ului

Noua galerie Cora de la Constanța cu-prinde un supermarket Cora și 7.500 de metri pătrați suprafață închiriabilă. Deocamdată numai trei sferturi din aceasta este, în prezent, contractată. Supermarketul Cora are o suprafață de 8.600 de metri pătrați și 30 de case de marcat.

Pentru a facilita accesul clienților, reprezentanții Cora au amenajat străzile de sub pod, fiind realizat un sens giratoriu. Parcarea autovehiculelor se poate face pe terasa magazinului, unde sunt disponibile 450 de locuri și în subteran, unde sunt 450 de locuri.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2672 secunde