Imagini șocante. Ce mizerii au găsit comisarii OPC în bucătăriile din mai multe terase din Mamaia

309
Vineri și sâmbătă, pe 12 și 13 august, comisarii Protecției Consumatorilor au desfășurat mai multe controale la terasele din stațiunea Mamaia.


La terasa "Bunătățuri și plăcinte", la prepararea produselor erau utilizate materii prime cu miros necorespunzător, de fermentat, aluaturi vechi, uscate pe margini. Au fost găsite produse expirate și produse fără elemente de caracterizare și identificare, fără a putea stabili data de preparare. A fost aplicată o amendă de 16.500 de lei, iar produsele respective au fost retrase din circuitul consumului uman. De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciului de alimentație publică, până la remedierea deficiențelor constatate. În plus, pentru nerespectarea condițiilor igienico-sanitare din unitate au fost informate DSVSA Constanța și DSP Constanța.


La terasa Iancu, meniurile nu conțineau informații despre cantitatea netă a preparatelor și nici despre ingredientele alergene folosite. Amenda a fost de 5.000 de lei și s-a dispus măsura remedierii deficiențelor constatate.


La terasa "Casa românească", nu erau respectate condițiile de depozitare pentru sosuri, maioneză și ketchup și unele produse alimentare nu aveau etichete. A fost aplicat un avertisment și s-a disăus măsura remedierii deficiențelor constatate.


La restaurantul "Terasa țărănească", comisarii au găsit cârnați și smântână expirate, produse alimentare fără elemente de caracterizare și identificare, fără a se putea stabili data durabilității minimale sau data limită de consum, condițiile de depozitate recomandaze de producător și coordonatele acestuia, putând pune în pericol sănătatea consumatorilor. Este vorba despre mici și carne fiartă și congelată. De asemenea, în listele de meniu nu erau trecute ingredientele cu potențial alergen. A fost aplicată o amendă de 10.000 de lei, precum și măsura retragerii din circuitul consumului uman a produselor găsite cu deficiențe. În plus, comisarii au dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor constatate.


La terasa "Il Calcio", au fost găsite calamar, sos de paste, sos de pizza pentru care nu se putea preciza data durabilității minimale sau data limită de consum, condițiile de depozitare și coordonatele operatorului economic. Iar listele de meniu nu informau consumatorii asupra ingredientelor cu potențial alergen din listele de meniu. A fost aplicată o amendă de 5.000 de lei, precum și măsura retragerii produselor din circuitul consumului uman.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2534 secunde