IMAGINEA ZILEI / Primele locuri de parcare pentru femei, mai late decât cele obișnuite

2749
2
IMAGINEA ZILEI / Primele locuri de parcare pentru femei, mai late decât cele obișnuite - pwq0otq1yjvkywnkyjnjmjjizjzjmwzm-1515569400.jpg

Articole recomandate

Semnalizate prin indicatoare imprimate cu un toc de pantof negru pe un fundal roz, spațiile de parcare dedicate în exclusivitate femeilor, mai late decât cele obișnuite, au stârnit controverse pe tema discriminării sexuale în media de socializare din China, informează marți Xinhua.


Locurile de parcare amenajate în spațiile pentru servicii din apropierea autostrăzilor din zonele Jiande și Tonglu, situate în provincia Zhejiang din estul Chinei, sunt de 1,5 ori mai late decât cele obișnuite, culoarea și simbolul de pe semnele instalate în dreptul lor indicând faptul că acestea sunt ''doar pentru femei''.

Weibo, cel mai important site de microblogging din China, a fost inundat de mesaje pe tema locurilor de parcare pentru persoanele de sex feminin, mulți utilizatori susținând că acestea perpetuează stereotipul conform căruia șoferițele ar fi mai puțin experimentate în comparație cu bărbații.

''Este sexism pur. Parcarea depinde de abilitățile de conducere, nu de sex'', a scris pe Weibo unul dintre utilizatori care se semnează 'youyouzizi', potrivit sursei citate de Agerpres.

Totuși, multe dintre utilizatoarele de sex feminin ale rețelei sunt de părere că aceste locuri de parcare demonstrează preocuparea față de persoanele aflate în nevoie și susțin că mesajele ce invocă discriminarea sexuală reprezintă o exagerare.

Conform unui sondaj efectuat pe Weibo, 63,7% dintre 1.700 de respondenți cred că inițiativa de a amenaja locuri de parcare doar pentru femei este o idee binevenită.

Fang Hongying, manager al spațiului de servicii din apropierea autostrăzii Jiande, a declarat că locurile de parcare destinate în exclusivitate femeilor au fost lansate în luna octombrie 2017 și că abilitățile de conducere a autovehiculului au constituit doar o parte a motivației care a dus la amenajarea lor.

''Locurile de parcare pentru femei se află în apropierea ieșirilor și a sistemelor de monitorizare, ceea ce este mult mai convenabil pentru conducătoarele auto care se pot simți mai în siguranță când iau o pauză sau merg la cumpărături în clădirea principală, în special noaptea'', a spus aceasta.

În ultimii ani, în spațiul public din China au apărut numeroase facilități destinate exclusiv persoanelor de sex feminin. Printre acestea se numără scaune pe care femeile au prioritate sau coridoare ori vagoane de metrou destinate exclusiv lor. De asemenea, pe aeroporturile din unele orașe precum Beijing, Shenzhen, Wuhan și Guangzhou au fost deschise zone pentru verificarea de securitate numai pentru femei, personalul explicând că banda specială îmbunătățește eficiența și protejează intimitatea pasagerelor, scrie digi24.ro

Comentează știrea

Ioana
10 ianuarie 2018
Locuri de parcare pentru femei

In Germania exista de ani buni in parcarile subterane. Se afla in apropierea iesirilor, sunt mai luminate si sunt mai late pentru a deschide portiera masinii sa scoti copilul in siguranta. Toate acestea pentru a oferi o siguranta sporita si confort mamelor. Va rog sa va informati corect inainte de a scrie un articol.

Cata
10 ianuarie 2018
Locuri de parcare

Dorim și locuri de parcare exclusiv pentru bărbați pentru egalitatea între sexe.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3988 secunde