Iată ce trebuie să facă angajații care au fost chemați la muncă, deși sunt trecuți în șomaj tehnic

328
Iată ce trebuie să facă angajații care au fost chemați la muncă, deși sunt trecuți în șomaj tehnic - 960x0-1587743320.jpg
Ministrul Muncii Violeta Alexandru a atras atenția asupra unei situații în care unii angajați trecuți în șomaj tehnic au fost totuși chemați la muncă de angajatori. Ea a transmis că astfel de situații trebuie reclamate la Inspectoratul Teritorial de Muncă, informează digi24.ro.


"Sunt semnale în care, deși au declarat suspendarea temporară a activității pentru angajații lor, adică înscrierea lor în șomaj tehnic, în unele situații, angajatorii au cerut angajaților să vină la muncă.


Îi încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situație să se adreseze ITM și să sesizeze aceste situații.


Trebuie să respectăm cu toții legea și trebuie să recunoaștem asumat că atunci când depui o cerere conform legii, cu suspendarea temporară a contractelor de muncă înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu sau nu i se dau sarcini în această perioadă.


Am cerut ITM să urmărească în ce măsură sunt sesizări din partea angajaților cărora li s-a cerut să desfășoare activități, deși sunt trecuți în șomaj tehnic.


Șomajul tehnic a fost măsura pentru ca angajatorii să nu întrerupă legătura cu angajații și astfel, activitatea să poată reveni la normal", a declarat Violeta Alexandru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8466 secunde