Iată ce amenzi a dat Protecția Consumatorilor producătorilor și comercianților de apă minerală și de izvor

84

Articole de la același autor

La începutul lunii august, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale referitoare la modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a apelor minerale naturale (inclusiv apele de izvor).

Au fost controlați 845 operatori economici, din 31 producători, 104 distribuitori, 668 magazine și 42 de stații de distribuție carburanți, constatându-se abateri la 471 dintre aceștia privind modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a apelor minerale naturale (inclusiv apele de izvor). În total, a fost verificată o cantitate de circa 7.880.000 litri apă minerală naturală și apă de izvor, constatându-se ca 832.000 litri (10,6 %) din cantitatea controlată nu respectau prevederile legale în vigoare privind protecția consumatorilor.

Comisarii Protecției Consumatorilor au dispus oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a 2.052 litri de apă minerală naturală și apă de izvor în valoare de 5.258 lei, care erau depozitați în condiții improprii, la o temperatură peste cea impusă de producători și sub acțiunea directă a razelor solare, sau care prezentau data durabilității minimale depășită. De asemenea, s-a impus oprirea temporară de la comercializare a cca. 830.000 litri de apă minerală naturală și apă de izvor în valoare de 759.367 lei până la remedierea neconformităților constatate.

Au fost aplicate 486 sancțiuni contravenționale constând în 202 avertismente și 284 amenzi, însumând 820.000 lei, pentru încălcarea reglementarilor privind protecția consumatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3432 secunde