Iarnă la Constanța. Au fost scoase utilajele de deszăpezire, agenții economici notificați să curețe zăpada

585
5
Iarnă la Constanța. Au fost scoase utilajele de deszăpezire, agenții economici notificați să curețe zăpada - iarnalaconstanta1-1451831316.jpg

Articole de la același autor

După instalarea gerului, ninsorile nu au întârziat să apară și la Constanța. De duminică dimineață ninge întruna, însă cantitatea de precipitații nu este foarte abundentă. Meteorologii anunță o ușoară încălzire a vremii în cursul zilei de astăzi, așa că la noapte ninsorile se vor transforma în lapoviță și există riscul să se depună polei.

Autoritățile locale au convocat comandamentul de iarnă încă de duminică, iar utilajele de deszăpezire au fost scoase pe străzi. Inițial au ieșit pe teren opt sărărițe, 20 de autospeciale cu lamă și sunt pregătite să intervină alte cinci autogredere, 42 de încărcătoare frontale buldo și 22 wole, precum și 35 de autobasculante transport zăpadă.

"Stocul materialului antiderapant pregătit este de 6.000 de tone de amestec de nisip și clorură de sodium, iar stocul de motorină este de 3.000 de tone", explică Liviu Tramudana, pur-tătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. De asemenea, Poliția Locală este prezentă în teren cu cinci echipaje motorizate pentru fluidizarea și descongestionarea traficului rutier.

La adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, lângă Gravity Park, sunt pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța. Iar agenții economici din municipiu și cei din port au fost notificați să curețe de zăpadă sau polei zonele adiacente lor.

"Rugăm conducătorii auto să nu parcheze în locuri care ar îngreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire și să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprietate personală", fac un apel reprezentanții Primăriei Constanța.

Persoanele care au nevoie de ajutor se pot adresa Dispeceratului pentru Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța, care răspunde non stop la numărul de telefon 0241/550.055.

Comentează știrea

aaa
4 ianuarie 2016
aa

Da, cu lamele ridicate. E un mini haos prin oras.

naekst
4 ianuarie 2016
Dezapezire

Efectiv cu lama pe asfalt s-a dat doar in cartierul consilierilor, strada Yokohama sau Belvedere, in rest nu prezinta interes pentru autoritati

janeluk
4 ianuarie 2016
jhf

cam pe unde asa le-au scos? strazile sunt pline de zapada

cta
4 ianuarie 2016
abureli

pe lapusneanu abia la 10.30 a trecut prima lama noroc ca sa incalzit afara si sa topit zapada singura

un cetatean
5 ianuarie 2016
FINU' LU' MOGA LA PUSCARIE

PROTEJATII LUI PASTAIE PREGATESC ODAILE DE LA BECI!!! TRIBUNALUL C-TA, in Dosarul VECTRA Nr. 15074/118/2012, Condamnă pe inculpatii ROȘU ADRIAN si MOISE GABRIEL la o pedeapsă de 10 (zece ) ani închisoare fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni si inselaciune. Aplică inculpatilor pedeapsa cea mai grea respectiv 18 ( optsprezece) ani închisoare fiecare pe care o sporește către maximul ei special astfel că în final inculpatii ROȘU ADRIAN si MOISE GABRIEL execută pedeapsa de 20 ( douăzeci ) de ani închisoare fiecare. Condamnă pe inculpatul MOLDOVEANU COSMIN la o pedeapsăde 8 (opt) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni si inselaciune. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea respectiv 16 ( șaiprezece) ani închisoare pe care o sporește către maximul ei special astfel că în final inculpatul MOLDOVEANU COSMIN execută pedeapsa de 18 (optsprezece) de ani închisoare. LA MAI MAREEEEEEEEE!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4335 secunde