Iarna a lovit crunt județul Constanța! Drumuri închise din cauza troienelor

748

Articole de la același autor

Cele mai pesimiste prognoze ale meteorologilor s-au adeverit, la Constanța. Luni noapte, iarna a lovit crunt tot județul. Codul portocaliu a adus ninsori cât pentru un an întreg și vânt de peste 60 - 70 de km pe oră. Vifornița a pornit încă de pe timpul zilei, dar în cursul nopții s-a intensificat. Pe rând, drumurile au fost închise din cauza vizibilității scăzute și a troienelor, fiind afectat o mare parte a județului. 


La Constanța, trotuarele au fost impracticabile la primele ore ale dimineții. În stațiile de autobuz, abia spre după-amiază a fost curățată zăpada, iar cei mai mulți pietoni au luat-o la picior, pe carosabil. Totuși, autoritățile susțin că s-a intervenit la capacitate maximă, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare. 


La cele 24 de utilaje tip lamă, patru utilaje tip lamă cu sărărițe și nouă sărărițe, s-au adăugat 18 buldoexcavatoare care au ajutat la curățarea carosabilului de zăpadă. 


"Pentru optimizarea circulației rutiere și pietonale, marți dimineață a fost suplimentat efectivul de utilaje de pe străzile municipiului cu zece freze stradale cu lățimea de lucru de 62 de cm, care sunt acționate pentru degajarea zăpezii în stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni de trotuare, la intrările de la Unitatea de Primiri Urgențe și instituții publice, pentru degajarea zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale se intervine și cu 110 angajați ai firmei de salubrizare, 30 de angajați ai firmelor prestatoare din domeniul spații verzi și 15 persoane asistate social", explică reprezentanții Primăriei Constanța.


Constănțenii, obligați să curețe trotuarele


După prânz, șoselele din municipiu au ajuns la negru, însă, ninsorile s-au întețit și, în scurt timp, au fost acoperite de un strat nou de zăpadă. La fel și trotuarele. Tocmai de aceea, cei de la primărie le reamintesc tuturor persoanelor fizice și juridice faptul că au obligația de a îndepărta țurțurii, zăpada și gheața din zona imobilelor și de a o depozita în-afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată. În niciun caz, nu aruncați zăpada înapoi în stradă, pentru că există riscul de accidente.


Dacă aveți o urgență, nu ezitați să apelați numărul de telefon 0241/550.055 – Dispecerat Primăria municipiului Constanța, 0722/545.366, 0241/488.171 – Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi, 0241/484.205 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală și 0799/606.189 – Dispecerat Serviciul Protecție Civilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5493 secunde