IAR SE SCHIMBĂ VREMEA! LAPOVIȚĂ, NINSOARE ȘI VÂNT PUTERNIC la noapte, Constanța

4502
1
IAR SE SCHIMBĂ VREMEA! LAPOVIȚĂ, NINSOARE ȘI VÂNT PUTERNIC la noapte, Constanța - vremeaiarna20-1516189719.jpg

Articole de la același autor

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea anunță vânt puternic în următoarele ore, la Constanța, dar și lapoviță și ninsoare. Potrivit meteorologilor, începând din această seară, de la ora 21, și până mâine seară, la ora 21, se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie în prima parte, iar ulterior de lapoviță și ninsoare, formându-se strat de 2 - 5 cm. De asemenea, din a doua parte a nopții vântul va sufla cu viteză medie de 45 km/h, iar la rafală ar putea depăși 80 km/h.

Reprezentanții Primăriei Constanța anunță că sunt pregătiți pentru această nouă rundă de iarnă. 13 sărărițe sunt mobilizate pentru a împrăștia material antiderapant în toate zonele orașului și 27 de utilaje cu lamă vor fi poziționate în puncte importante ale orașului: Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia - Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava - Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame).

De asemenea, ținând cont de avertizările de vânt puternic, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei vor fi pregătiți să intervină cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari. Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni în cazul în care situația o impune. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei sunt pregătiți permanent pentru a interveni.

"Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele sub copaci pentru a preîntâmpina avarierea acestora și să faciliteze accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție", precizează reprezentanții Primăriei Constanța

Aceștia reamintesc faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

"Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale", spun cei de la Primăria Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205.

Comentează știrea

cosmin
17 ianuarie 2018
Cautam moderatori de anunturi

Cautam urgent moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experianta. Va invatam noi totul. Detalii la emailul: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Ianuarie 2018
Stire din Social : De azi se încălzește  la Constanța
Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.7389 secunde