Și la Constanța se întâmplă minuni. Începe renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți

1841
Și la Constanța se întâmplă minuni. Începe renovarea Secției  de Terapie Intensivă Nou-Născuți - inceperenovareasectiaterapieinte-1502292973.jpg

Articole de la același autor

Proiectul modernizării Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța, care nu a mai fost refăcută din 1968, anul construirii spitalului, marchează momentul de start odată cu demararea lucrărilor de renovare.

Noua secție va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii, chiar și din afara spitalului, și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate. Proiectul este derulat printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Bugetul întregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin campania națională de strângere de fonduri, organizată de asociațiile implicate, iar Fundația Vodafone România va dubla suma strânsă din donații.

"În această secție primesc, anual, îngrijire 1.000 de nou-născuți cu probleme medicale, din județul Constanța și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Călărași. Rata mortalității infantile, în această regiune, este în prezent de trei ori mai mare decât media la nivel european. Ne bucurăm să susținem acest proiect și să folosim forța tehnologiei, prin soluția de telemedicină care va fi implementată aici, pentru a crește șansele acestor copii la supraviețuire", a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Secția va dispune de instalații de gaze medicale, climatizare și monitorizare individuală, incubatoare și echipamente medicale de ultimă generație, mobilier specializat, spații speciale pentru părinți, spații pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinților, precum și săli de consultație.

Noua secție de la Constanța va fi dotată cu o stație de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3994 secunde