Hotelierii și agențiile de turism cer înființarea Ministerului Turismului

175
Hotelierii și agențiile de turism cer înființarea Ministerului Turismului - romaniaarenevoie-1447352376.jpg

Articole de la același autor

În contextul formării viitorului Guvern al României, Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România, prin cele 13 asociații regionale de dez-voltare și promovare a turismului membre (Asociațiile Litoral - Delta Dunării, Bucovina, Prahova, Brașov, Râșnov, Sibiu, Sighișoara, Buzău, Neamț, Maramureș, Gorj, Timiș și București) consideră esențială înfiin-țarea unui Minister al Turismului și a Organizației Române de Turism, ca semnal al importanței și priorității pe care o alocă Guvernul României pentru Turismul Românesc. 


Ministerul Turismului ar urma să stabilească și să reglementeze cadrul legislativ de funcționare a turismului, deci nu ar necesita costuri publice mari de funcționare, nefiind necesar un aparat public stufos. 


Potrivit reprezentanților FAPT, în schimbul oficial de relații internaționale, România nu este reprezentată, în continuare, de niciun ministru al Turismului, iar acest fapt dă un semnal negativ pe plan extern, cu privire la locul pe care îl ocupă turismul în politicile guvernamentale, ceea ce continuă să afecteze imaginea și indicatorii turis-mului românesc. 


"Considerăm că România nu își mai poate permite să întârzie înființarea Organizației Române de Turism, în parteneriat public-privat, așa cum prevede Master Planul pentru Turism realizat în anul 2007 de către Organizația Mondială a Turismului, la solicitarea Guvernului de atunci al României. ORT ar urma să preia și să administreze promovarea României ca destinație turistică, în parteneriat public-privat, împreună cu federațiile, asociațiile și patronatele din turism ce reprezintă industria. Aceasta este forma de organizare a promovării turismului în cele mai multe din țările dezvoltate turistic în Europa și este recomandarea fermă a Organizației Mondiale a Turis-mului pentru România, încă din 2007, neglijată însă până acum", explică reprezentanții FAPT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6265 secunde