Hipermarket-urile, luate la "puricat". Ce nereguli au găsit inspectorii OPC

350
1
Hipermarket-urile, luate la

Articole de la același autor

Mai multe echipe de comisari au controlat, săptămâna aceasta, hipermarket-urile din municipiul Constanța.

"Acțiunea a avut ca scop verificarea ofertelor promoționale la rechizitele și uniformele școlare, dar și încadrarea în data limită de consum sau a datei durabilității minimale a produselor alimentare oferite la comercializare. Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate cinci amenzi contravenționale, în valoare de 21.000 de lei", declară comisarul șef adjunct delegat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Radu Cornel.

Potrivit acestuia, comisarii OPC au găsit plastilină de modelat cu termen de valabilitate expirat din iunie 2015, caiete cu etichetare incompletă, dar și numeroase nereguli la produsele alimentare. Astfel, la raionul de comercializare a produselor cu preț redus, cu termen scurt până la expirare, unele sortimente de iaurt și chiftele vegetale nu aveau precizat corect prețul în cazul reducerilor. Cu acest prilej, au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate rechizite în valoare de 5.057 de lei.

De asemenea, comisarii CJPC au descins la Târgul Expozițional din Constanța, unde au fost identificați șase comercianți care vindeau preparate din carne, produse de cofetărie și patiserie și produse lactate. Trei dintre aceștia nu respectau condițiile de comercializare a produselor alimentare și au primit câte o amendă, valoarea totală a sancțiunilor fiind 11.000 de lei.

"Este foarte important ca, în aceste zile de septembrie caniculare, comercianții să înțeleagă importanța respectării temperaturilor de expunere la comercializare a produselor ali-mentare perisabile din punct de vedere microbiologic", a mai spus șeful CJPC Constanța. 

Comentează știrea

Florin
5 septembrie 2015
Cea mai noua oportunitate!

Bani cat mai repede! Cel mai ușor și mai consistent sistem de făcut bani repede! Simplu, eficient si cu totul... revolutionar! Oferta este noua si nu seamana cu nimic din tot ceea ce ai intalnit pana in prezent! Trebuie doar sa vezi despre ce e vorba! Acum! Cere detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8271 secunde