"Harababuriada"- concurs de poezie la Olimpiada de Arta Actorului

336

Articole de la același autor

Sala Teatrului de Stat Constanța găzduiește, astăzi, de la ora 16.00, faza județeană a Olimpiadei de Arta Actorului, care se va desfășura sub forma unui concurs de poezie.

Concursul se intitulează "Harababuriada", după volumul de poezie, cu același nume, semnat de Vasile Cojocaru, și este dedicat comemorării binecunoscutului actor, profesor universitar și poet, care a slujit scena constănțeană timp de aproximativ 40 de ani și a modelat spiritul artistic al studenților Facultății de Arte, din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.

Competiția se adresează tuturor elevilor claselor de la profilul "Arta Actorului" de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și se dorește a fi și o primă evaluare în vederea participării la secțiunea "Spectacol" din cadrul Olimpiadei Naționale de Arta Actorului 2018, ce se va desfășura la Constanța, în perioada 2 - 4 aprilie.

Juriul o are ca invitat de onoare pe Viorica Cojocaru, soția actorului Vasile Cojocaru, și este format din personalități ale vieții teatrale locale: Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanța, Iulian Enache, actor - regizor al Teatrului de Stat Constanța, și Iulia Mihalcea, actriță, absolventă a Facultății de Arte, Universitatea "Ovidius" Constanța.

Invitat special este inspectorul școlar pentru Arte, prof. Florian Stoica, iar inițiatorul proiectului este conf. univ. dr. Dana Enache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5653 secunde