Haos în Venezuela! Liderul opoziției s-a autoproclamat președinte, cu susținerea lui Trump

217
Haos în Venezuela! Liderul opoziției s-a autoproclamat președinte, cu susținerea lui Trump - h54926907e1548279446490-1548327672.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au anunțat că susțin opoziția din Venezuela, implicit pe liderul acesteia, Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte interimar al țării. Anunțul a venit în timp ce sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de politica lui Nicolas Maduro. În replică, acesta din urmă a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu SUA, avertizând că diplomații americani au la dispoziție 72 de ore pentru a părăsi țara.

Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte în exercițiu, le-a cerut diplomaților străini să nu părăsească țara, după ce mai multe state l-au recunoscut drept noul lider al Venezuelei. Totodată, senatorul american Marco Rubio a afirmat că ordinul lui Maduro nu ar trebui să fie respectat, deoarece acesta nu mai este președintele legitim al țării, relatează CNN. În acest timp, în capitala Caracas au izbucnit ciocniri între forțele de ordine și susținători ai opoziției la Caracas. 


Situația a devenit tensionată în Venezuela, după ce liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat "președintele" Venezuelei. "Jur să îmi asum oficial competențele executivului național ca președinte în exercițiu al Venezuelei pentru a ajunge (…) la un guvern de tranziție și pentru a obține alegeri libere", a spus Juan Guaido de la tribună. 


Juan Guaido s-au autoproclamat "președintele în exercițiu" al Venezuelei, în fața unei mulțimi entuziaste Donald Trump a reacționat imediat și a anunțat că îl recunoaște oficial ca președinte interimar al Venezuelei. "Poporul venezuelean a suferit prea mult timp din cauza regimului ilegitim condus de Maduro", a scris președintele american pe Twitter. Columbia și Brazilia, aliați ai Washingtonului în regiune, i-au urmat exemplul, la fel ca Argentina, Canada, Chile și Paraguay, notează BBC News. În replică, Maduro a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu Statele Unite, precum și expulzarea diplomaților americani care se află pe teritoriul țării, oferindu-le un termen de 72 de ore pentru a părăsi Venezuela, scrie libertatea.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5402 secunde