Hal de turism! Carne expirată, brânză stricată și pește împuțit

339
Hal de turism! Carne expirată, brânză stricată și pește împuțit - fotofondcontroldsv-1438096773.jpg

Articole de la același autor

Deși inspectorii DSV stau cu ochii pe ei permanent, iar amenzile sunt din ce în ce mai mari, agenții economici de pe litoral încă nu se lasă convinși să respecte legea și să servească produse alimentare conforme.

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța s-au materializat, în numai câteva zile, prin verificări la 291 obiective. Au fost controlate 99 de restau-rante, cinci pizzerii, 14 unități fast-food, 19 braserii, 17 unități tip bufet, 12 baruri, 10 beach-baruri, un snack-bar, o unitate bristro, o cantină, o pensiune, opt tabere școlare, 30 de magazine alimentare, 17 de-pozite alimentare, o rulotă fast-food, o pescărie, șase laboratoare cofetărie - patiserie, 32 de laboratoare patiserie, o tonetă de înghețată, două unități de panificație. La final, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.800 de lei.

În cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2015", medicii veterinari oficiali, din cadrul DSV Constanța, împreună cu medicii veterinari detașați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.

"Având în vedere că a fost parcursă jumătate din perioada de funcționare a Comandamentului Sezon estival 2015, a fost un moment de prim bilanț, astfel că ședința de analiză a fost condusă de către președintele ANSVSA București, dr. Dumitru Băiculescu, secondat de directorul general al Direcției Generale Control Oficial, dr. Sorin Mitrea, care au constatat că activitatea se desfășoară în parametrii normali, insistându-se ca și în cea de-a doua parte de funcționare a comandamentului să se mențină același ritm ridicat de activitatea, în vederea evitării la maximum a riscului de apariție a toxiinfecțiilor alimentare", a decla-rat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, în numai șase zile, au fost verificați 193 de operatori din industria alimentară, fiind vizate atât restaurante, cât și autoserviri, unități fast-food și beach-baruri din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia.

"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la manipularea, depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate sau neigienizate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.800 de lei", a mai spus șeful DSV.

În total, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 4.500 kg de carne și produse din carne, 750 kg de lapte și pro-duse lactate, aproape 1.400 kg de pește și produse din pește. Valoarea acestora depășește 57.877 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : DJ Otto, în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.6414 secunde