Hainele la mâna a doua, la mare căutare! La vânătoare de chilipiruri, în magazinele second hand

538

Articole de la același autor

Românii sunt mari amatori de chilipiruri și le place să se îmbrace cu haine de firmă. Așa se face că, în ultima perioadă, în Constanța, au apărut tot mai multe magazine cu produse second hand, majoritatea îmbrăcăminte, frecventate nu doar de clienți care au un venit scăzut, ci și de cei care își permit să-și cumpere haine noi, dar sunt mereu la vânătoare de piese originale, de brand.

Magazinele second hand par să fie printre puținele afaceri care merg în Constanța, în timp de pandemie. Sunt din ce în ce mai multe și niciunul nu duce lipsă de clienți. Pe strada Ștefan cel Mare, din buricul orașului, sunt unul lângă altul. Iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

"Toate produsele sunt aduse din străinătate, din Europa și din Statele Unite. Foarte multe haine sunt de firmă. Sunt haine de calitate, care nu au defecte și nici nu sunt uzate. Colecția este actualizată săptămânal. Avem toate mărimile și haine de toate felurile, de la cele de ocazie, până la echipamente pentru sport", ne-a declarat proprietara unui magazin SH din centru.

Prețurile sunt, într-adevăr, chiar și de zece ori mai mici decât la produsele noi. O cămașă de la o firmă italiană vestită costă 50 de lei, dar trebuie să nimerești mărimea potrivită, căci aici nu poți să ceri un număr mai mic sau unul mai mare. Dacă preferi un brand american, la fel de renumit, dar nu de lux, găsești cămăși de 20 – 30 de lei. La fel și cu produsele pentru damă. De altfel, la raionul pentru femei gama este atât de variată încât nu ai cum să nu găsești ceva care să ți se potrivească. O rochie costă 20 – 25 de lei, o bluziță – 10 lei, iar o fustă 15 lei.

"Suntem din Mangalia și, de câte ori venim la Constanța, pentru diferite treburi, luăm la rând magazinele second hand de pe strada principală. Fiica mea mereu găsește haine frumoase și trainice aici, unele aproape noi-nouțe. Deseori sunt mult mai de calitate decât cele pe care le găsești la reduceri, la mall, unde scot toate cârpele, care după primul spălat se destramă", ne-a mărturisit o clientă, în timp ce umbla printre sutele de umerașe.



Marfă multă, dar nu toată de calitate


Proprietarii magazinelor cu produse second hand susțin că acestea sunt curățate înainte de a fi scoase la vânzare și că nu prezintă pericole pentru sănătatea celor care le poartă. "Înainte aduceam marfă nouă o dată pe lună. Acum aducem săptămânal. Avem pagină de Facebook, postăm fotografii cu noutățile, oamenii le văd și apoi vin și cumpără. Toate produsele trec printr-un proces de dezinfecție, sunt spălate la temperaturi înalte. Uneori nici nu mai avem timp să le călcăm, le expunem direct. De aceea, unele sunt mai șifonate. Dar oamenii trebuie să știe că sunt curățate", ne-a subliniat o vânzătoare.

Din păcate, nu toate produsele sunt cu adevărat de calitate. În unele magazine, hainele vin cu sacii și nici nu mai au loc pe umerașe. Stau îngrămădite pe rafturi sau în cutii. Unele sunt vizibil vechi, decolorate, pătate sau chiar rupte.

"Parcă am ajuns tomberonul Europei. Înțeleg să aduci la vânzare produse care încă mai pot fi purtate, dar nu înțeleg cum să pui tricouri pentru copii care arată oribil și să le mai și vinzi cu trei lei bucata. De fapt, vina nu este a comercianților, ci a celor care vin să cumpere toate mizeriile aruncate de oameni din alte țări", ne-a spus, revoltată, o constănțeancă în trecere printr-un astfel de magazin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5362 secunde