Haideți să avem un mediu mai curat! Reciclați deșeurile!

296

Articole de la același autor

Fundația "Coca- Cola" și Asociația CSR Nest au lansat în cursul zilei de astăzi, proiectul "Azi pentru mâine", un proiect de informare și implicare în colectare selectivă și reciclare.  De ce este necesar un astfel de proiect? Pentru că fiecare dintre noi poate contribui la un mediu mai curat, cu un obicei simplu, în fiecare zi: colectarea selectivă a deșeurilor. Dealtfel, acesta și este mesajul proiectului amintit, care are ca scop informarea și implicarea tuturor românilor în acțiuni de colectare selectivă și reciclare. Organizatorii au declarat că proiectul "Azi pentru Mâine" ia startul pe litoral și va continua toamna aceasta în numeroase școli din București și alte cinci județe din sudul țării, inclusiv Constanța. 


Ca urmare, vara aceasta, litoralul devine "verde": timp de trei luni, proiectul se va desfășura pe plajele din Mamaia, Eforie Nord și Sud, Venus și Saturn, prin acțiuni de colectare selectivă ce vor acoperi aproape 17 km de plajă, de informare a turiștilor cu privire la problema deșeurilor de ambalaje și la soluția reciclării, dar și prin furnizarea de infrastructură, necesară colectării selective a deșeurilor către operatorii Horeca din aceste stațiuni.


"Azi pentru Mâine" este îndemnul Coca-Cola și al partenerilor lor de a lua atitudine față de o problemă reală și apăsătoare, cea a deșeurilor de ambalaje, și de a acționa, prin câteva obiceiuri simple, precum colectarea separată a deșeurilor, pentru un viitor mai curat și mai bun cu generațiile care vin după noi. 
"Coca-Cola știe că succesul în afaceri trebuie să se construiască sustenabil, de aceea, ne preocupă drumul pe care îl parcurg ambalajele, după ce ajung la consumatori. Din această preocupare s-a născut viziunea noastră globală, o lume fără deșeuri. Punctul central este obiectivul asumat anul trecut: ca până în 2030 să ajutăm la colectarea și reciclarea unei cantități de ambalaje echivalente cu cea pe care o punem pe piață", a declarat Mihaela Niță, Corporate & Government Affairs Manager, Coca-Cola România. 


La rândul său, Sergiu Sebeși, președintele Asociației CSR Nest a precizat că educația privind importanța reciclării și a colectării selective este primul pas în adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător. "Prin acest proiect ne dorim să dublăm campaniile de informare și conștientizare cu acțiuni concrete de colectare selectivă, menite să întărească și mai mult mesajul că grija față de mediu este o responsabilitate care ține de fiecare dintre noi", a subliniat el.


Ca parte a angajamentului său global, "O lume fără deșeuri", Compania Coca-Cola lucrează pe plan local alături de Coca-Cola HBC România pentru gestionarea responsabilă a problemei deșeurilor de ambalaje. Compania investește în susținerea obiectivului de colectare 100%, cu scopul de a-i ajuta pe consumatori să înțeleagă ce, cum și unde să recicleze. Totodată, Coca-Cola susține colectarea de ambalaje în întreaga industrie, inclusiv de sticle și doze de la alte companii. În plus,  pentru a-și atinge obiectivul, Coca-Cola produce sticle mai bune, fie prin creșterea procentului de material reciclat din componența acestora, fie prin folosirea rășinilor pe bază de plante, fie prin reducerea cantității de plastic din fiecare ambalaj. În România, 100% din ambalajele puse pe piață de către companie sunt reciclabile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2249 secunde