Guvernul vrea să garanteze 100% din valoarea voucherelor ca alternativă la rambursarea banilor

159
Guvernul vrea să garanteze 100% din valoarea voucherelor ca alternativă la rambursarea banilor - 1-1601032151.jpg

Articole recomandate

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) propune garantarea în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat al instituţiei.


Ministerul a prezentat, în şedinţa de Guvern de joi, 24 septembrie, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanţii şi sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism.


Proiectul de act normativ prevede, astfel, garantarea de către statul român în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor de către agenţiile de turism şi structurile turistice cu funcţiuni de cazare, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insovenţei emitenţilor voucherelor.


În egală măsură, se doreşte acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei COVID-19.


Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate.


Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare doar după aprobarea Comisiei Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7171 secunde