Guvernul pregătește o nouă amnistie fiscală. Cine va fi iertat de datoriile la stat

226
1
Guvernul pregătește o nouă amnistie fiscală. Cine va fi iertat  de datoriile la stat - guvernulpregateste-1431536528.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență proiectul legii amnistiei fiscale. Diferențele de obligații fiscale principale, precum și obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite ca urmare a reconsiderării sau reîncadrării unei activități ca activitate dependentă ar putea fi anulate. 


Guvernul a aprobat legea amnistiei. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege privind amnistia fiscală, iar Guvernul l-a aprobat în cursul zilei de ieri. Astfel, ANAF nu va reîncadra o activitate dependentă și nu va emite decizii de impunere pentru perioadele anterioare date de 1 iunie 2015. 


Proiectul mai prevede că se anulează diferențele de obligații fiscale principale sau accesorii stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, ca urmare a recalificării sumelor reprezentând indemnizație primită pe perioada delegării și detașării de către angajații care efectuează transport internațional, precum și a celor plătite de către agenții de muncă temporară, aferente pe-rioadelor fiscale de până la 1 iunie 2015 și neachitate până la data intrării în vigoare a legii.


Amnistie fiscală pentru profesiile liberale. De asemenea, se anulează diferențele de taxă pe valoarea adăugată aferentă veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelec-tuală, precum și obligațiile fiscale accesorii aferente, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului ca urmare a depășirii plafonului și neînregistrării ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015 și neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi.


Anularea unor obligații de plată


Proiectul amnistiei mai prevede că se anulează contribuția de asigurări sociale de sănătate stabilită prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, datorată de persoanele pentru care baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale de sănătate este mai mică decât salariul de bază minim brut pe țară, aferentă perioadelor fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 și 31 decembrie 2014 și neachitată până la data intrării în vigoare a legii. 


În acest caz, organul fiscal nu va mai emite decizie de impunere pentru obligațiile fiscale pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 și 31 decembrie 2014. Aceste prevederi se aplică și persoanelor care nu realizează venituri și pentru care baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale de sănătate este salariul de bază minim brut pe țară. Contribuabilii pentru care se aplică aceste prevederi își vor păstra calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. 


Comentează știrea

Ana
14 mai 2015
Fals

Articolul este fals. Guvernul NU a aprobat prin OUG proiectul de lege. Ci doar l-a elaborat si trimis in Parlament. Pentru a fi aprobat el trebuie acceptat si votat de Senat si apoi de Camera Deputatilor! Nu s-a dat ca OUG ci ca lege.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Patronatul IMM-urilor cere amnistie fiscală
Pagina a fost generata in 0.3244 secunde