Gură de aer pentru spitalele COVID din judeţul Constanţa. S-a înjumătăţit numărul de pacienţi

759
Gură de aer pentru spitalele COVID din judeţul Constanţa. S-a înjumătăţit numărul de pacienţi - guradeaercovid-1610048979.jpg

Articole de la același autor

Scăderea numărului cazurilor de infecţii cu noul coronavirus în judeţul Constanţa a fost o binemeritată gură de aer pentru unităţile medicale care tratează pacienţii cu COVID-19. Numărul celor internaţi a scăzut semnificativ şi personalul medical a putut să îşi mai tragă sufletul după „maratonul” din ultimele luni în lupta cu viaţa.

179 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost raportate, în cursul zilei de ieri, în judeţul Constanţa, cu peste 100 mai puţine decât cu o zi înainte, când erau înregistrate 293 de persoane confirmate pozitiv. De altfel, şi incidenţa de îmbolnăvire are în continuare un trend descrescător. Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, la nivel judeţean, rata de infectare este de 2,88 la mia de locuitori, cu 2.221 de pacienţi raportaţi în ultimele două săptămâni, iar, la nivelul municipiului Constanţa, este de 4,26, cu 1.333 de pacienţi înregistraţi în ultimele 14 zile. De la debutul pandemiei, în judeţul Constanţa, au fost confirmate 27.085 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, din păcate, peste 640 au decedat.

În prezent, în spitalele COVID-19 din judeţ, sunt 299 de persoane internate. Alte 1.940 de persoane sunt în carantină la domiciliu, fiind fie contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu noul coronavirus, fie recent întoarse din zone cu risc epidemiologic. De asemenea, 1.809 persoane sunt izolate la domiciliu, fiind diagnosticate cu COVID-19.

Vestea bună este că s-au mai eliberat spitalele, după ce, în luna noiembrie şi decembrie, au fost funcţionat, deseori, cu capacitatea suplimentată. În Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, din cele 120 de paturi disponibile, sunt ocupate 71. Acelaşi număr de pacienţi sunt internaţi şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde sunt 100 de paturi, la Spitalul Municipal Medgidia sunt 63 ocupate din 100, la Spitalul Municipal Mangalia sunt 75 ocupate din 121. În plus, la Secţia Exterioară Agigea sunt 12 pacienţi internaţi, fiind disponibile 55 de locuri, iar, la Spitalul Militar Modular de pe stadionul Portul sunt şapte pacienţi, capacitatea fiind de 56 de locuri.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate pozitive, de la începutul anului școlar, 274 de cadre didactice, 616 elevi, 156 de studenți și 77 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.371 de cazuri de infectare în rândul personalului, din 320 de medici, 627 de asistenți medicali și 424 de angajaţi din personalul auxiliar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3151 secunde