Grupul CELCO a dotat Neonatologia cu un ecograf ultraperformant

330

Articole de la același autor

Secția Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța devine, pe zi ce trece, tot mai performantă. De curând, Asociația "Dăruiește Aripi" a achiziționat un ecograf ultraperformant pentru susținerea activității medicale, prin ajutorul financiar oferit de către Grupul CELCO. Valoarea acestui echipament se ridică la suma de 300.000 lei.

Echipamentul este folosit pentru diagnosticarea rapidă și mult mai corectă a diverselor patologii neonatale, cum ar fi: malformații cardiace, afecțiuni cerebrale și digestive. Achiziția lui scade numărul transferurilor nou-născuților și așa instabili, către alte secții din țară, unde cei mici erau trimiși doar pentru punerea diagnosticului.

Un alt beneficiu îl constituie micșorarea timpului până la instituirea corectă a tratamentului, crescând astfel șansele copilului la supraviețuire și sănătate.

"La finele anului trecut, anunțam finalizarea lucrărilor de construcție a secției, în valoare de peste două milioane de euro. Aceasta a fost doar o etapă a luptei la care ne-am angrenat - scăderea mortalității neonatale din sud-estul României, iar achiziția ecografului este extrem de importantă în acest scop, în dezvoltarea structurală a serviciilor de neonatologie din Dobrogea", a declarat președintele Asociației "Dăruiește Aripi", Alina Pătrăhău.

La rândul său, șeful Secției Neonatologie, Livia Frățiman, a declarat că aparatul le este extrem de util, mai ales în condițiile în care mai au unul vechi, dar care este deja depășit.

"Aparatul primit nu este doar performant, dar mai ales ne permite să facem ecografii transfontanelare foarte bune. Cel pe care îl avem acum în spital are mai mult de zece ani, încă funcționează, dar nu se compară cu ce am primit", ne-a declarat medicul.

Specialistul a precizat că acest echipament este unul pe care și-l doreau de multă vreme, iar acum, că îl au, calitatea actului medical este îmbunătățită.

"Vreau să mulțumesc asociației «Dăruiește Aripi», care este mereu lângă noi, și totodată companiei CELCO, care a înțeles cât este de important ca micuții născuți cu probleme să aibă șanse reale la viață și sănătate", a adăugat dr. Frățiman.

XXX

Referitor la donația făcută, președintele CELCO, Niculae Dușu a precizat că, de-a lungul anilor, Grupul CELCO s-a implicat în numeroase acțiuni sociale și a realizat o serie de investiții în interesul comunității.

"Suntem în permanență conectați cu nevoile spitalelor constănțene, acum mai mult decât oricând, când trebuie să dăm dovadă de solidaritate și responsabilitate. Apelul «Asociației Dăruiește Aripi» nu putea rămâne fără soluții și de aceea am înțeles că este nevoie să acționăm rapid pentru achiziționarea ecografului care salvează vieți. Misiunea noastră nu se oprește aici și ne bucurăm că prin faptele și implicarea noastră reușim să creștem calitatea vieții și să aducem speranță acolo unde este nevoie de noi", a completat președintele CELCO. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4309 secunde