Gripa face noi victime! O fetiță de patru ani a murit din cauza virusului gripal

288
Gripa face noi victime! O fetiță  de patru ani a murit din cauza  virusului gripal - gripa-1517510806.jpg

Articole de la același autor

Gripa continuă să facă victime în rândul populației. Potrivit specialiștilor Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, o fetiță de patru ani, două femei și un bărbat au murit, săptămâna trecută, din cauza gripei, numărul deceselor provocate de virusul gripal ridicându-se la opt în această iarnă. În privința copilului, acesta era nevaccinat antigripal, medicii confirmând în acest caz virusul gripal tip A, subtipul (H1)pdm09.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.

Partea bună este că, până acum, nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă în județul Constanța, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă. În continuare, cei care vor să se vaccineze se pot prezenta la cabinetele medicilor de familie.

Ca și până acum, prioritate la vaccinare au persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, dar și personalul medical.

Potrivit medicilor, cea mai bună metodă de prevenire a gripei este vaccinarea antigripală. Ca măsuri generale de prevenție, se recomandă evitarea aglomerărilor umane sau a contactului cu persoanele bolnave. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5343 secunde