GREVA șoferilor RATC - un fiasco ce se va lăsa cu TĂIERI SALARIALE și PRIVATIZAREA ȘOFERILOR!

1649
16

Articole de la același autor

După o zi și jumătate de haos, în care constănțenii au așteptat în zadar autobuzele RATC în stație, șoferii greviști s-au întors la lucru și au pus capăt crizei transportului în comun în municipiu. Ca soluție de avarie, reprezentanții autorităților locale le-au permis firmelor private să intre pe traseele RATC și să asigure transportul constănțenilor. 

Ieri, însă, la ora 13,00, binecunoscutele autobuze au revenit pe străzi conform graficelor de transport.

"Șoferii din tura a doua au decis să se întoarcă la lucru și să înceteze greva. Probabil că s-au gândit mai bine ce pierd prin acest gen de protest", a declarat, pentru "Cuget Liber, directorul general al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța, Ovidiu Cristian Tănase.

Greviștilor li se impută prejudiciul

Deși șoferii cereau măriri salariale de la 1.200 de lei, cât primesc în prezent, până la 2.000 de lei net, prin greva de luni nu au reușit decât să-și îngreuneze situația. Nu au acceptat nici propunerea directorului adjunct Dumitru Coiciu, de a primi bonuri de masă de 200 de lei și s-au ales și cu un proces în instanță prin care li se impută prejudiciul adus RATC, dacă judecătorii vor decide că greva a fost ilegală.

"Noi îi vom acționa în judecată și vom cere să li se oprească din salariu prejudiciul adus societății. Se ajunge la o sumă de 300 de lei pe zi, de angajat!", a explicat Ovidiu Cristian Tănase.

Privații, acuzați că nu au dat bilete călătorilor

Dincolo de criza din RATC, greva șoferilor a născut și un adevărat război civil între constănțeni. Nemulțumiți de faptul că trebuie să găsească alt mijloc de transport, călătorii au ajuns aproape să se încaiere la urcarea în microbuzele supraaglomerate sau să se certe cu șoferii și taxatorii care nu le dădeau bilete după ce plăteau călătoria.

"Am mers până la Spitalul Județean, pe traseul autobuzului 43. I-am dat șoferului un leu și am așteptat să îmi dea bilet. Mi-a spus că este prea aglomerat și nu mai are timp să taie și bilet. Asta ne așteaptă de acum încolo, să alimentăm evaziunea fiscală, să-i îmbogățim pe alții?", ne-a spus o constănțeancă deranjată de faptul că nu a putut beneficia de abonamentul pe toate liniile plătit la RATC.

Scene asemănătoare ne-au fost semnalate pe mai multe trasee, unde companiile particulare au înlocuit autobuzele. Microbuzele au fost depășite de situație, circulând supraaglomerate, iar autocarele de-abia s-au strecurat prin traficul și-așa foarte aglomerat al Constanței.

Se vrea privatizarea rutelor RATC

Una peste alta, măsura de a introduce firmele private pe trasee le-a oferit atât autorităților, cât și companiilor, dar mai ales constănțenilor un termen de comparație cu transportul public. Mai mult decât atât, a fost ca o repetiție pentru ceea ce se prefigurează în viitorul apropiat - privatizarea rutelor RATC. Aceasta pare să fie varianta susținută de Primăria Constanța, în condițiile în care regia este într-o situație financiară dificilă.

"Mi-e clar că soluția este privatizarea. Nu putem privatiza tot RATC-ul, ci doar traseele. Dacă vor operatorii, le dăm și autobuze", a spus primarul Radu Ștefan Mazăre, care a considerat greva șoferilor drept "un șantaj intolerabil pentru locuitorii Constanței".

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mazare un mare
18 septembrie 2013
curvar privatuzat

Ca soluție de avarie, reprezentanții autorităților locale le-au permis firmelor private să intre pe traseele RATC și să asigure transportul constănțenilor. .....sa inteleg ca sefii cu dubitelor stiu sa faca profit din bilete 1leu si 18 locuri iar sefii RATC nu pot da salarii mai mari cu autobuze de 50locuri ? asa se si vrea, spatiu vede nu prea mai este, si-a gasit imbecilul mazare ce sa mai distruga din bunul public, votazi mazare cretinoizatilor

noni
18 septembrie 2013
asta si astepta

Javra de Pastaie tocmai isi face cadoul de Craciun, RATC-ul. Ni se spune, ca sa intelegem, ca daca cineva e nemultumit si face greva, desi e mintit anterior ca i se rezolva problema, la primul protest e si pedepsit pt nesimtirea de a fi suparat. Deci autoritatile au mintit protestatarii cu solutii si acum tot ei pedepsesc. Soaterea la mezat a traseelor este cireasa de pe tort. De cand astepta curva motiv sa imparta si felia asta. Deci constanteni, nu comentati pt ceea ce aveti, chiar daca e putin si prost, ca vine Suleiman si va ia jucaria, unora leia puiul, altora containerele, toti avem ceva de pierdut. Cred ca cu prima ocazie, cand o sa ma aflu langa Pastaie, ii frec o flecma fix pe muian, cum i-a facut si el lu Iliescu, ca vad ca te imbogatesti dupa aia. Abia astept alegerile, cu 10 maini votez impotriva USL-ului cel infect !!!!!!!

dr akon
18 septembrie 2013
ratc

Adik ieri Maz are spunea k autobuzele sunt platite de constanteni iar akum k le da odata cu privatizarea.A mai ramas ratc de furat ca restu se duse.Si de ce sa nu aube salarii bune soferii.Vezi la brasov.Lasa sa ia cutrele din Primarie cate 3 mii pe luna

ami
18 septembrie 2013
ratc

De ce nu iesim in strada la protest???? Nu se mai poate asa!!! Mazare isi bate joc!!!

sindbad
18 septembrie 2013
Mamaliga n-a explodat...

Greva trebuia continuata, actualii manageri demisi. Cu o noua conducere, taiate mare mare a gratuitatilor, controlor-taxator la fiecare autobuz, eliminarea indienilor si a mocangiilor, reluarea liniilor externe catre nordul si sudul C-tei. Privatizarea nu se va face in mod normal ptr ca dispare o modalitate de control a prostimii, pachetarilor, bosorogilor senili si tiganetului. Cum sa iei inapoi liniile externe de la alti hoti si parteneri intru "guvernare"?

bad
18 septembrie 2013
ratc-subventia pensionarilor

De ce nu explica nea primarul suleimica ce inseamna subventia data catre RATC? Acei bani sunt o mita electorala platiti de fiecare constantean ca fiecare pensionar sa mearga gratuit. El da 50 de lei pentru fiecare ab pensionar,RATC plateste 24 %TVA=38 LEI ABONAMENT TOATE LINIILE PT VOTURILE PENSIONARILOR. O familie cu venituri sub 90 de lei nu poate lua abonament pt copil .Si cati bani scoate suleimica de la RATC pt acei bani? Mai mult de 5 mil.Asa ca trebuie sa nu mai credeti ce spune nea primarul.Tot este pentru voturile lui. Daca nu il voteaza pensionarii ramane pe dinafara primariei. SI NU UITATI VOI PLATITI ACEI BANI PENTRU VOTURILE PENSIONARILOR. SUSTINETI RATC

IONESCU
18 septembrie 2013
Salarii de criza

Tanase Ovidiu=7000 lei, Coiciu =4500lei Astratinei 4500 Matasaru(adus de dir gen)=4000lei Faic(adus tot de dir gen PANDAR) 2000 LEI CRIZA RATC SULEYMANE ASTEA SUNT SALARII LA O REGIE IN PIERDERE SI MAI SUNT OAMENI CA ACESTIA = GREVISTUL 1100 LEI CU 200 DE ORE LUCRATE PE TRASEU

Uite,a venit Salvamarul
18 septembrie 2013
Mazare gandeste cu Basca

Mazare a gasit solutia:IEFTINIREA BILETELOR de calatorie sau falimentarea RATC-ului. Daca PRIVATIZAREA este o solutie pentru RATC,NATIONALIZAREA este o idee geniala pentru Portul Constanta sau CET Constanta. Asa gandeste Basca Rosie.Mariana de Cumpana (Talpa Tarii) a gasit o solutie pentru majorarea salariilor "alesilor" din primarii. Pentru incompatibilitatea primarilor se poate modifica o lege in schimb pentru soferii de la RATC nu se poate modifica un rahat de contract de munca.Sa-i trimitem in judecata,au prejudiciat societatea,sa le oprim 300 de lei din salariu ,greva este ilegala a "explicat Tanase" fiul lui Mazare. Avem PSD pe painie ! In timpul asta Mariana aduce presa la Cumpana,ca se ne demonstreze ca o framanta gija fata de copii saracilor. Lacrimi pe paine ! Pesedei golani ! Pentru isparava asta,caporalul Mazare primeste de la noi ordinul "Meritul pesedist cu Basca" si "Fruntas la Tunuri" .In tot cazul,Mazare si-a mai facut niste "prieteni".Greva de ieri este doar un exercitiu pentru ce va urma. Mazare,ai grija de valiza.Sa o lasi la usa.

FONDURI UE
18 septembrie 2013
E sansa TA

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Pt bad
18 septembrie 2013
Javra

Javra parazita, pensionarii au muncit o viata intreaga si au dreptul la recunostinta noastra pentru ceea ce au realizat in tara asta. Poate mata e vre-o parazita, tactu ti-a transmis gena sificlitica iar tu nu o sa apuci sa maninci vre-o pensie, asa ca maninci cacat acum. Ca desert, pupa-i in cur pe pensionari, pe constanteni, soferi cu toate neamurile lor cu tot, tarat sifilitic!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Grevă de avertisment la Metrorex
Pagina a fost generata in 0.3787 secunde