Grevă la Constanța. Angajații din Primărie nu lucrează astăzi

608
3
Grevă la Constanța. Angajații din Primărie nu lucrează astăzi - grevagenerala-1468245844.jpg
Angajații din administrația publică locală vor fi în grevă generală astăzi, toată ziua. Având în vedere eșecul negocierilor de la sfârșitul săptămânii trecute pe marginea revendicărilor salariaților din administrația publică locală din România, Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) continuă acțiunile de protest, organizând astăzi grevă generală cu întreruperea activității pe durata întregului program de lucru.

Potrivit președintelui FNSA, Valeriu Suciu, deși în cadrul negocierilor cu reprezentanții Ministerului Muncii se convenise asupra unor modificări legislative pentru rezolvarea revendicărilor angajaților din administrația publică, "în momentul în care acordul ne-a fost retur-nat pentru a fi semnat, nu mai conținea nicio referire la cele convenite, lipseau termenele clare de finalizare și angajamentele ferme, în schimb, a fost introdus un angajament al reprezentanților Guvernului României de formare a unui grup de lucru care să analizeze posibilitatea acordării drepturilor solicitate".

Tichete de hrană, vouchere de vacanță și salarii mai mari…

Așa se face că FNSA a anunțat că va continua acțiunile de protest și astăzi va fi grevă generală în toate instituțiile din administrația publică. Sindicatul Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanța (SLSAP), care reprezintă drepturile și interesele personalului din cadrul Primăriei municipiului Constanța, s-a declarat solidar cu acțiunea de protest, în consecință, astăzi, salariații nu vor lucra, nu vor putea elibera acte și nu vor avea program cu publicul.

"Susținem revendicările colegilor noștri din administrația publică locală, respectiv acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, revendicare prin care se elimină discriminarea salariaților care deși își desfășoară activitatea în aceeași instituție, nu sunt beneficiarii acestui drept acordat în bugetul local", precizează reprezentanții SLSAP Constanța.

Salariații solicită, de asemenea, acordarea voucherelor de vacanță pentru personalul din administrația publică locală, acordarea unei creșteri salariale de 25 la sută pentru funcționarii publici și personalul contractual din administrația publică locală.

Cea mai prost plătită categorie din sistemul bugetar

"Precizăm că acțiunea noastră de solidaritate față de demersurile întreprinse de FNSA nu vizează în niciun fel conducerea primăriei municipiului Constanța, ci ne exprimăm indignarea față de Guvernul României, care are obligația de a soluționa urgent problemele majore cu care se confruntă personalul din administrația publică locală, categorie care a fost și rămâne cea mai prost plătită din sistemul bugetar", mai spun reprezentanții SLSAP Constanța.

Comentează știrea

Craii de curte veche
12 iulie 2016
Ce mariri de salarii? pentru ce?

Daca mergi la : Primarie;ANAF;VAMA, in parcare zci ca esti la vreun magazin de vinzari masini de lux. Case au majoritatea numai tip P+1+mansarda? Despre ce vorbim?

boierii
12 iulie 2016
greva

numai cei care lucreaza ca bugetari fac greva, cei de la privati nici nu au voie sa gandeasca la asa ceva,dar sunt si obraznicaturi // cei din primarie sa-si vada magariile lor, apoi si alti bugetari care au obosit muncind //

Ion
12 iulie 2016
Angajații din Primărie nu lucrează astăzi

Parca in alte zile lucreaza...Asta da stire...!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5573 secunde