Grevă la Ambulanță. Angajații vor să le fie schimbate hârburile cu care preiau pacienții

1035
3

Articole de la același autor

Angajații Serviciului de Ambulanță Constanța (SAJ), cei ce sunt responsabili cu salvarea de vieți omenești, afirmă că, în timpul acțiunilor de salvare, viețile lor,l dar și ale pacienților, sunt puse în pericol, deoarece mașinilel cu care își desfășoară activitatea sunt prea vechi, neutilate corespunzătorl și cu prea mulți kilometri la bord. 


Pentru a semnala cele mai mari probleme cu care se confruntă angajații SAJ, zi de zi, aceștia au organizat un miting, la nivel național, ce s-a desfășurat, ieri, 28 septembrie, și la nivelul județului Constanța.


Dintre cele mai arzătoare probleme ale SAJ Constanța, reprezentanții sindicatelor au menționat: numărul prea mic de ambulanțe din dotare, dar și faptul că cele care există sunt într-o stare deplorabilă; numărul insuficient al angajaților, la care se adaugă scăderea sporurilor ce le revin de drept angajaților, pentru riscurile la care se expun. 


"Dacă Ministerul Sănătății nu ne dă mașini, ne dă bani ca să le reparăm, dar o reparație peste alta duce la uzură mai repede decât dacă s-ar face o înlocuire a pieselor sau dacă ni s-ar da mașini noi. Cel mai mult ne afectează lipsa personalului. De venituri nu pot să zic nimic, pentru că, la ora asta, sunt mulțumitoare pentru munca pe care o facem, dar se simte lipsa personalului și faptul că nu avem mașini suficiente, repet. Scăderea salarială, ce se anunță de la 1 ianuarie 2018, este o nedreptate, precum și tăierea sporurilor. Noi lucrăm cu persoane ale căror boli nu le cunoaștem, riscul este enorm, merităm aceste sporuri. Mitingul acesta este primul pas, dar vor urma manifestări și mai mari, la București, în fața Guvernului", a declarat dr. Marian Albu, președinte al sindicatului "Ambulanța" Constanța. 


La protest au fost prezente aproximativ 60 de persoane din partea SAJ Constanța, însă cei care au fost de serviciu și-au desfășurat activitatea normal, deoarece, conform legii, o grevă în Sănătate, în acest moment, nu ar avea cadru legal. 


Mașini uzate, până la limită


Potrivit reprezentanților SAJ Constanța, mașinile de ambulanță cu care aceștia își desfășoară activitatea sunt într-o stare jalnică. Mai mult, acestea pot reprezenta o amenințare pentru cei care le folosesc și pentru pacienții transportați către unitățile medicale. 


"Ne desfășurăm munca pe autovehicule ce au un grad foarte înaintat de uzură, toate au peste 500.000 de kilometri. Mașinile sunt uzate atât tehnic, cât și moral. Mereu spun că mașina reprezintă al treilea coleg. Dacă nu ai o mașină care să te ajute, dotată corespunzător, nu poți să-ți desfășori activitatea în modul cel mai onorabil față de bolnavi. Vara ce a trecut chiar am avut o problemă serioasă cu mașinile, la multe nu a funcționat aerul condiționat și nu au fost bani pentru reparații. Jumătate din mașini nu au avut aer condiționat. Dacă te duci, când sunt 40 de grade Celsius, să iei un bolnav cu lipotimie din stradă și îl bagi într-o mașină în care temperatura este tot așa, de 40 - 50 grade, nu știu dacă se mai poate numi un act medical onorabil și corect", a declarat Constantin Apătăchioaie, reprezentant al sindicatului constănțean "Ambulanța". 


E nevoie de ambulanțe noi, urgent!


Ambulanțele sunt solicitate continuu, mai ales în sezonul estival, dar și în sezonul rece, care se apropie cu pași repezi, de aceea se uzează atât de mult. Reprezentanții SAJ Constanța susțin că automobilele trebuie înlocuite, deoarece și-au depăși norma de casare de mult timp și riscă să se defecteze oricând, punând în pericol viețile lor și ale pacienților. 


"Continuăm să lucrăm cu mașini care au depășit norma de casare, pentru că nu avem altă soluție. Acele mașini sunt duse periodic în service, sunt verificate, Ii se fac revizii, dar funcționăm așa cum putem cu ele. Sunt mașini care au și câte 400.000 – 500.000 de kilometri, cele mai nou venite, în anul 2015, dar unele au și până la un milion de kilometri, din păcate", a mai spus reprezentantul sindicatului SAJ Constanța.


Din aceste motive, SAJ Constanța susține că ambulanțele nu trebuie reparate la nesfârșit, trebuie înlocuite, deoarece acest lucru ar putea face diferența dintre viață și moarte.


Comentează știrea

ufo 13
29 septembrie 2017
Ambulante...

Sa va ia naiba cu ambulantele voastre,la un accident de masina nu au fost in stare sa imi aplice un pansament,provizoriu pana sa ajung la urgenta.

nazi
29 septembrie 2017
opinie

Titlul este greșit , nu au ieșit pentru : hârburile cu care preiau pacienții ci pentru : Scăderea Salarială, Ce Se Anunță De La 1 Ianuarie 2018, Este O Nedreptate, Precum Și Tăierea Sporurilor

Bilboa
29 septembrie 2017
Ce atata zarva?

Atat statul cat si populatia sunt asmutite impotriva acestor oameni. Probabil romanii nu au nevoie de ei, Arafat a facut o greseala monumentala ca a infiintat in serviciu de care Romania s-at putea lipsi. Mai bine sa se desfiinteze,avem prea multi de care sa ne legam,vrem sa nu mai fie decat liniste! Liniste de mormant,ca in Miorita. Ia sa se care in strainatate toti cei de la urgente,ce naiba?! Avem Gogle,avem destepti ,suntem in popor unit si nu vrem sa dam bani pe astia care invata carte in loc de manele si fotbal ,cic sa fie ei salvatori... Noi ne salvam singuri,suntem destepti,pai nu ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8348 secunde