Grevă generală pe termen nelimitat, la Garda de Mediu

246
Grevă generală  pe termen nelimitat, la Garda de Mediu - grevagardademediu8-1494345375.jpg

Articole de la același autor

Personalul Gărzii Naționale de Mediu declanșează, astăzi, greva generală pe termen nelimitat. Angajații se consideră discriminați în ce privește salariile din domeniul protecției mediului.

"Este de neînțeles discrepanța între imporanța care se acordă la nivel global problemelor legate de protecția mediului și modul în care sunt tratați în țara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecția mediului este un domeniu de importanță strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc și o prioritate conform Strategiei Naționale de Apărare a țării, angajații Gărzii Naționale de Mediu nu au mai beneficiat de o creștere salarială din anul 2009, fiind remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar", precizează Valentin Neagoe, președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

Reamintim că, în data de 26 aprilie, angajații Gărzii Naționale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru două ore, la nivel național, în vederea aducerii în prim plan a nemulțumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului GNM la nivel salariilor colegilor din instituțiile cu atribuții similare, cât și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

"Faptul că, de la acea dată până în prezent, reprezentanții guvernului nu și-au manifestat dorința de a soluționa problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituțional a dus la această stare de fapt", completează liderul de sindicat.

Potrivit acestuia, pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfășura activitățile specifice Gărzii Naționale de Mediu și nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4715 secunde