Grevă generală în administrație. Se strâng semnături pentru încetarea lucrului

115
Grevă generală  în administrație.  Se strâng semnături pentru  încetarea lucrului - grevagenerala-1431706784.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, a încheiat prima etapă a acțiunilor sindicale, după calendarul stabilit de Biroul Executiv al organizației noastre. Pe fondul nereușitei negocierilor dintre reprezentanții angajaților din administrația publică și guvernanți, se trece deja la a doua fază a derulării acțiunilor de protest. Astfel, a fost demarată procedura strângerii de semnături pentru declanșarea grevei generale.

Protestatarii cer corectarea discrepanțelor salariale, pe aceleași funcții publice la nivel de instituție și pentru toată administrația publică, deblocarea acordării sporurilor specifice pentru a putea fi creată o ierarhie salarială la nivelul instituției, dar și deblocarea acordării tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, pentru funcționarii publici și personalul contractual din administrația publică locală și centrală.

"Toate nemulțumirile au fost accentuate de lipsa obiectivității exercitării mandatului ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, care a favorizat recuperarea drepturilor salariale, precum și negocierea unor drepturi, numai pentru domeniul din care provine, mai precis învățământ", explică președintele SNFP, Sebastian Oprescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7255 secunde