Grevă generală în administrația publică!

176
Grevă generală în administrația publică! - grevagenerala-1434727091.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație - FNSA, ai Federației Sindicatelor din Administrația Locală - SED LEX, Federației Sindicatelor din Administrația Publică - PUBLISIND și ai Federației Sindicatelor Pro Administrație din România - FSPAR se pregătesc de grevă generală.

Aceștia au încheiat un protocol de colaborare pentru organizarea în comun a acțiunilor de protest în vederea soluționării revendicărilor salariaților din administrația publică locală, cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sectorul bugetar.

Aceștia cer salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, reacordarea drepturilor suspendate (plata orelor suplimentare, premii, salarii de merit) și a drepturilor abrogate (al 13-lea salariu și prima de vacanță) și dreptul la negociere colectivă.

"În cazul în care nu se va ajunge la un acord privind revendicările federațiilor semnatare, în termenele prevăzute de Legea dialogului social, organizațiile noastre vor proceda la organizarea și declanșarea grevei generale pe termen nelimitat în administrația publică locală din România.

Situația disperată în care se află salariații din administrația locală din România, i-a determinat pe mulți dintre aceștia să ia decizia de a recurge la o formă de protest extremă - greva foamei în fața Guvernului României", transmit reprezentanții federațiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6033 secunde