Grevă de avertisment la Primăria Constanța

226
Grevă de avertisment la Primăria Constanța - protestcartelalfaangajatiprimari-1424282943.jpg

Articole de la același autor

Funcționarii publici din județul Con-stanța, printre care și angajații Primăriei Constanța, vor face, mâine, grevă de avertisment. Ei solicită acordarea tichetelor de masă și creșteri salariale.

Potrivit președintelui Cartel Alfa, Ion Caraignat, protestul este un semnal de alarmă asupra situației critice în care se află salariații din primării, cărora le-au fost tăiate toate sporurile, normele de hrană și au rămas cu salarii foarte mici. Funcționarii publici își vor întrerupe activitatea între ora 10,00 și 10,30 și se vor aduna pe holurile instituțiilor, pentru a protesta.

Revendicările lor vizează reglementarea și liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, și creșteri salariale sau aplicarea, începând cu acest an, a Legii nr. 284/2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

"În condițiile în care niciuna dintre solicitările noastre nu a fost soluționată de către Guvernul României, dimpotrivă, prin adoptarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile bugetarilor din administrația publică locală au fost înghețate și a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou și a voucherelor de vacanță, precum și a oricăror premii, prime sau bonificații, veniturile salariaților din administrația publică locală fiind menținute la același nivel cu cel din decembrie 2014, în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistență socială, apărare, învățământ) au beneficiat de creșteri salariale și îmbunătățiri ale condițiilor de muncă și constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanții Guvernului față de problemele majore cu care se confruntă salariații din sectorul nostru de activitate, am decis declanșarea acțiunilor de protest care presupun întreruperea activității în instituțiile administrației publice locale (primării și consilii județene)", a explicat Gheorghe Tănase, vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6344 secunde