Greu de debranșat! Constănțenii, revoltați că nu pot scăpa de RADET

2817
21

Articole de la același autor

Astăzi și mâine, două zile, atât mai au constănțenii care vor să renunțe la sistemul centralizat de încălzire. Dosarele pentru solicitarea deconectării mai pot fi depuse până vineri, 4 septembrie. Ulterior, până la primăvară, nu se mai pot face cereri. 


Constănțenii sunt supărați că termenul este atât de scurt, cu două săptămâni mai puțin față de anul trecut și că documentația de pregătit este mult prea stufoasă. 


"Avem de pregătit un dosar de 25 de file, în care unele hârtii sunt aberante. Dincolo de faptul că sunt foarte multe noțiuni tehnice, pe care un proprietar de rând nu are de unde să le cunoască și să le înțeleagă, este clar că totul este făcut pentru a descuraja debranșările. Se agață de orice chichiță, îl cer și pe mama și pe tata, doar-doar uiți ceva și au motiv să respingă dosarul", ne-a povestit Mona A., din Con-stanța. 


Practic, trebuie să fii foarte tenace și foarte atent, ca să poți să parcurgi toate hârtiile și să nu scapi un amănunt care ar putea duce la respingerea dosarului. 


Procedură inutilă! 
La rândul lor, reprezentanții Uniunii Aso-ciaților de Proprietari au semnalat în nenumărate rânduri că dosarul de debranșare solicitat de conducerea RADET este mult prea stufos. 


"Cine este hotărât să se debranșeze se va debranșa indiferent de costuri, deoa-rece ei au în vedere în primul rând costul redus al energiei termice, iar procedura de debranșare pe care RADET a complicat-o nu face decât să incite la o și mai mare hotărâre să se debranșeze, chiar ocolind procedura legală, care este și costisitoare și, după părerea lor, inutilă", este de părere Florica Ganea, președintele UAP Constanța. 


Reprezentanții asociațiilor de proprietari au insistat să se reanalizeze procedura de debranșare, în sensul de a o face mai puțin costisitoare și mai simplă, având în vedere că persoanele care vor să se debranșeze o vor face oricum. 


Debranșări ilegale 
Mai mult decât atât, numeroși constănțeni au depus dosarul de debranșare, întocmit așa cum s-au priceput ei mai bine, după care s-au racordat la gaze, fără să mai aștepte autorizațiile de la RADET. "Așteptăm de luni de zile un răspuns de la RADET, dar a venit toamna și nu putem să mai așteptăm. Ne-am pus centrală pe gaze. Însă noi suntem acoperiți, pentru că am depus dosarul. Din tot blocul, 19 locatari 


s-au racordat la gaze, un singur apartament a mai rămas la încălzirea de la RADET. Au spus că vom primi o amendă de 500 de lei. Asta e, ne-o asumăm, dar nici nu mai putem să stăm la RADET", ne-a mărturisit o con-stănțeancă din cartierul Inel II. 


Conform legislației în vigoare, amenzile pentru astfel de debranșări ilegale sunt cuprinse între 1.000 și 100.000 de lei. În plus, o dată cu aplicarea amenzii pentru această contravenție, se dispune oprirea executării lucrărilor și, după caz, desființarea lor. 


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Tomis Nord
3 septembrie 2015
Penalii de la RADET

Eu propun celor de la UAP C-ta sa le faca plangere penala celor de la RADET la DNA- santaj.Japitele de la RADET trebuie sa ai un termen limita de solutionare a dosarului,altfel incalca legea. Cand javrele de la RADET si din primarie vor fi saltate de catre mascati si procurori DNA, atunci vor intra lucrurile pe fagasul normal. PS.Am observat ca in Romania lucrurile incep sa mearga doar cand intra pe fir DNA si SRI. PS.Alo domnii de la DNA si SRI C-ta, ceva dosare grele in legatura cu javrele de la RADET si primaria C-ta nu aveti?

zoro
3 septembrie 2015
Cuget necugetatii

Va spun sincer ca meritați un proces pentru intimidare și dezinformardezinformare. Amendă este 1000 de lei și se achita 500. De unde scoateți voi 100 000 lei ??????? v-am spus și la un reportaj anterior ca amestecați intenționat lucrurile ca să intimidați pe cei care se opun Radet. Nu aveți pic de rușine !

zoro
3 septembrie 2015
merita tinuti prin tribunale

Toți cei refuzați ilegal să se debranșeze trebuie să se adune și în mod comunic și organizat să acționeze RADET în instanță pentru șantaj, amenințări, intimidare, monopol, proasta gestiune a resurselor, rea vointa, se profita de ordonanțe de consiliu local, date tot de ei, ca nu aprobe debransari. O fi greu să te ascunzi în spatele unor reguli, create tot de tine ? Așa cum bine a spus în articol, cine e hotărât să se debranșeze, o va face oricum. Nu uitați esențialul: țevile voastre trec abuziv prin casa mea și eu decid ca nu va mai vreau de furnizori ca v-ati aratat incompetenți pe bani mulți și mai sunteți și aroganți și ai dracului. Sunteți în cădere liberă ! Partieeeee !!!!

RADET chirias ilegal
3 septembrie 2015
la tribunal cu voi

F bine spus zoro. Haideti sa folosim retelele de socializare si pentru actiuni constructive si sa ne strangem sa dam in judecata RADET-ul si asociatiile care permit putorilor sa ia subventii pe declaratii false si pe deasupra sa nici nu plateasca intretinerea cu anii.

haihui
3 septembrie 2015
Cuantum amenda

Andreea, noteaza, te rog, pentru urmatoarele articole: amenda este de la 500 la 1.000 lei. Uite mai jos si norma din Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică: Art. 45 (1)Constituie contravenții, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 51/2006, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei următoarele fapte: .... b)debranșarea/deconectarea de la SACET a utilizatorului sau consumatorului de energie termică fără respectarea dispozițiilor prezentei legi. In schimb, stii ce se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei? Furnizarea/prestarea serviciilor de utilități publice în afara parametrilor tehnici și/sau calitativi adoptați prin contractul de furnizare/prestare ori a celor stabiliți prin normele tehnice și/sau comerciale adoptate de autoritatea de reglementare competentă (art.47 alin.3 lit.c din Legea 51/2006 privind serviciile comunitare de utilitati publice). Tinind cont ca, in unele zone ale orasului, astepti de la un sfert de ora in sus ca sa vina apa calda, eu cred ca RADET ar merita o astfel de amenda zilnic.

colo
3 septembrie 2015
am incercat sa debransez o scara de bloc

Am incercat sa debransez o scara de bloc , dar baietii de la Radet tot mai inventeaza ceva la dosarul ce l-am depus , mai mult , in avizul nefavorabil primit numai aberatii sunt , ca documentatia este incompleta , cu toate ca am depus toate anexele completate , semnate si stampilate de presedintele de asociatie. In urma cu 2 saptamani am facut o ultima incercare si am depus o contestatie catre directorul Radet ,la aberatiile din motivarea avizului nefavorabil si chiar l-am intrebat daca doreste sau nu, sa ne ia banii de debransare, ca oricum ca vor sau nu vor, toata scara se va debransa. Inchidem robinetii de la subsol ii blindam si sa citeasca gigacalorimetru de cate ori doresc. In legatura cu refacerea instalatiei , partea lor a Radet este pana la intrarea in bloc , asta ne-au spus tot timpul cei de la RAdet, restul ne priveste ca este a noastra a proprietarilor de pe acea scara . Schimabrea de instalatie din subsol inclusiv coloanele le-am facut cu banii nostri nu a Radet-ul. Asociatia noastra are 440 de apartamente , iar cu doua saptamani in urma doar UN Dosar( ptr. un apartament) avea aviz favorabil de debransare , intre timp nu stiu daca a mai aparut vreun aviz favorabil , dar stiu sigur ca trei scari de bloc se vor debransa in totalitate in toamna aceasta cu aviz sau fara aviz de la Radet.

io
3 septembrie 2015
Debransarea

În casă la mine fac ce vreau , dacă îi anunt ca vreau să mă debransez , le depun toată documentația necesară în termenul stabilit de lege iar ei nu fac nimic mă pis pe ei cu BOLTĂ ca eu am sa fac ce am de făcut în continuare asa că le dau muiecukakat celor de la radet

io
3 septembrie 2015
Debransarea

În casă la mine fac ce vreau , dacă îi anunt ca vreau să mă debransez , le depun toată documentația necesară în termenul stabilit de lege iar ei nu fac nimic mă pis pe ei cu BOLTĂ ca eu am sa fac ce am de făcut în continuare asa că le dau muiecukakat celor de la radet

nelu
3 septembrie 2015
nu avem contract cu RADET

procedura de eliberare aviz RADET : "ART.1 NU SE EMITE AVIZUL FAVORABIL PENTRU DECONECTARE in cazul in care nu puteti face dovada a cel putin o deconectare legala de la sistemul de termoficare "/....................adica din start nu ai nicio sansa . Dar daca nu avem direct o relatie contractuala cu RADET de ce trebuie sa depunem noi aceste cereri?

Constantean
3 septembrie 2015
F A L I M E N T U L

De peste 40 de ani acesti nesimtiti de la RADET isi bat joc de noi. Atitudinea lor, a tuturor este una de nesimtire. la cit s-a furat pe acolo, directorii la puscarie iar nesimtitii din subordine in somaj. daca ar fi lucrat la privat ar fi stiut si ei ce inseamna munca, Asa ca le dorim un faliment cit mai rapid.

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6851 secunde