Greta Thunberg vrea tratarea crizei ecologice cu aceeași atenție precum pe ceea a coronavirusului

138
Greta Thunberg vrea tratarea crizei ecologice cu aceeași atenție precum pe ceea a coronavirusului - greta2-1592671231.jpg

Articole recomandate

Greta Thunberg spune că oamenii ar trebui să trateze criza ecologică cu aceeași atenție cu care au tratat-o și pe ceea a coronavirusului. Într-un interviu acordat BBC, tânăra activistă spune că lecțiile învățate din pandemie ar trebui să ne ajute să dăm o importanță similară și celeilalte crize majore cu care se confruntă omenirea.


Adolescenta care a devenit faimoasă pentru activismul său de mediu spune că lumea trebuie să "acționeze cu forța necesară" pentru a rezolva problemele ecologice cu care se confruntă planeta. Ea nu crede că "planurile de recuperare verzi" pot rezolva problema schimbărilor climatice.


"Lumea se află într-un punct de cotitură în ce privește problemele legate de climă și rasism. Nu putem să continuăm să ascundem aceste nedreptăți imense", a mai spus ea.


Greta crede că singurul fel în care putem reduce emisiile de carbon la nivelul la care este necesar pentru a salva planeta este prin schimbări fundamentale în felul în care ne trăim viețile, începând cu țările dezvoltate. Ea nu crede, însă, că liderii politici sunt capabili să ia astfel de măsuri dure.


"Cuvinte precum verde, sustenabil, prietenos cu mediul sau organic sunt astăzi atât de des și de greșit folosite încât au ajuns să fie golite de conținut și de înțeles. Ele pot însemna absolut orice, de la defrișări până la industriile cărnii, aviației sau mașinilor. Criza ecologică și climatică nu poate fi rezolvată în cadrul sistemelor politice și economice pe care le avem acum", a completat Thunberg.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9829 secunde