Ghidul de arhitectură. Cum putem construi, conservând tradițiile

223
2
Ghidul de arhitectură.  Cum putem construi, conservând tradițiile - arhitectura-1516209752.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii interesați de arhitectură au la dispoziție, la acest moment, trei ghiduri în care vor putea citi informații despre cum poate fi ridicată o construcție respectând specificul identitar al zonei.

Ca urmare, "Ghidul de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural" vine în sprijinul celor care vor să afle mai multe informații pentru teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră, pentru zonele Dobrogea de Sud, Dobrogea Centrală, Munții Măcin și Delta Dunării.

Aceste ghiduri, apărute cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România (OAR), au un colectiv de elaborare coordonat de arh. Ignis Duvagi, iar consultantul științific este directorul Muzeului de Artă Populară Constanța, dr. Maria Magiru, care a desfășurat, de-a lungul anilor, o amplă activitate de cercetare în satele dobrogene, pentru identificarea specificului arhitecturii tradiționale.

Potrivit acesteia, lucrarea își propune să fie un set de reguli ușor de aplicat, cu exemple clare, de tipul "Așa da" sau "Așa nu", care să faciliteze alegerea modelelor adecvate de către cei ce vor să construiască în mediul rural.

În același timp, a precizat Maria Magiru, scopul ghidului este de a ușura activitatea echipelor de proiectare sau consultanță, în alegerea configurațiilor, a materialelor și a tehnologiilor necesare construirii în aceste zone a unor clădiri. Înainte de toate, însă, obiectivul principal al acestor publicații este păstrarea nealterată a spiritului așezărilor în care sunt propuse proiectele și conservarea tradițiilor și a peisajului cultural existent.

Comentează știrea

DODO
18 ianuarie 2018
aiurea !

tema este veche si a fost ignorata de toti edilii Vorbe ! s-a construit dupa ureche fara viziune Aprobari s-au dat de la turnuletele tiganesti pina la blocurile care au inlocuit cartierele initial de vile Asa ca pariul cu arhitedtura a fost pierdut Spaga conteaza

europeanu
18 ianuarie 2018
Hotii si justitia la parnaie !

ghidul de arhitectura trebuie trimis la hotii din primarie !!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Superstiții și tradiții de Bobotează
Vineri, 22 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Iată, vin colindători!"
Pagina a fost generata in 1.0299 secunde