€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Ghidul de arhitectură. Cum putem construi, conservând tradițiile

Ştire online publicată Joi, 18 Ianuarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Constănțenii interesați de arhitectură au la dispoziție, la acest moment, trei ghiduri în care vor putea citi informații despre cum poate fi ridicată o construcție respectând specificul identitar al zonei.

Ca urmare, „Ghidul de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural” vine în sprijinul celor care vor să afle mai multe informații pentru teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră, pentru zonele Dobrogea de Sud, Dobrogea Centrală, Munții Măcin și Delta Dunării.

Aceste ghiduri, apărute cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România (OAR), au un colectiv de elaborare coordonat de arh. Ignis Duvagi, iar consultantul științific este directorul Muzeului de Artă Populară Constanța, dr. Maria Magiru, care a desfășurat, de-a lungul anilor, o amplă activitate de cercetare în satele dobrogene, pentru identificarea specificului arhitecturii tradiționale.

Potrivit acesteia, lucrarea își propune să fie un set de reguli ușor de aplicat, cu exemple clare, de tipul „Așa da” sau „Așa nu”, care să faciliteze alegerea modelelor adecvate de către cei ce vor să construiască în mediul rural.

În același timp, a precizat Maria Magiru, scopul ghidului este de a ușura activitatea echipelor de proiectare sau consultanță, în alegerea configurațiilor, a materialelor și a tehnologiilor necesare construirii în aceste zone a unor clădiri. Înainte de toate, însă, obiectivul principal al acestor publicații este păstrarea nealterată a spiritului așezărilor în care sunt propuse proiectele și conservarea tradițiilor și a peisajului cultural existent.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7829 secunde