Ghid de bune practici pentru Legea antifumat

249
Ghid de bune practici pentru Legea antifumat - legeaantifumat-1454690732.jpg

Articole de la același autor

Pentru că Legea antifumat este încă proaspătă și prevederile sale sunt destul de vagi, reprezentanții Guvernului vor elabora un ghid de bune practici, care va trebui să lămurească toate neclaritățile. Măsura a fost luată ca urmare a consultărilor reprezentanților Guvernului cu ad-ministratorii de localuri.

Ghidul va conține un regulament de implementare în cazul situațiilor care mai trebuie lămurite. "Au mai venit întrebări din diverse situații particulare și atunci trebuie să explicăm cum se înțelege legea. Nu trebuie să particularizăm fiecare situație care apare, scrie clar în lege că fumatul este interzis în spațiul public, personal nu cred că sunt chestii de interpretat. Dar poate că merită această discuție, pentru a avea o cât mai corectă înțelegere a sensului textului de lege. Eu îmi doresc ca legea aceasta să fie cât mai înțeleasă și cât mai bine acceptată", a declarat deputatul Aurelia Cristea.

Potrivit acesteia, sancțiunile vor fi aplicate gradual, astfel încât inițial vor fi date avertismente și abia apoi amenzi.

Legea antifumat a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare începând cu 16 martie. Astfel, fumatul va fi interzis în "orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3801 secunde